"Jeg tænkte på mit ufødte barn"

Fra den ene dag til den anden befandt højgravide Widad sig på flugt fra bomber og granater i Syrien med en lang og usikker rejse foran sig. Og med både sit eget og sit ufødte barns liv sat på spil.Widad med sin lille søn Ahmad på armen. De klarede flugten fra Syrien og har det godt idag.
 
 

Højgravid og på flugt fra krigen i Syrien

For et år siden flygtede Widads familie fra deres hus i Aleppo i Syrien pga. tiltagende angreb og store ødelæggelser i området. En morgen tog familien afsted med børnene i hånden og det tøj, de stod og gik i. Widad var på det tidspunkt 7 måneder henne.

"Jeg var meget bange på mine og børnenes vegne, for vi vidste ikke, hvordan det ville ende."

Støt vores hjælpearbejde til syriske flygtninge her

18 timer i bus: jeg kunne ikke mærke liv i maven

Flugten bød på 18 timer i bus gennem Syrien frem til Libanon. Utallige stop ved checkpoints og soldater, der skulle undersøge familien. En barsk oplevelse for enhver, men en endnu mere barsk oplevelse, når man er højgravid og bekymret for det liv, man bærer rundt på midt i krigens kaos.

"Jeg tænkte på mit ufødte barn. Jeg havde ikke veer eller smerter, men jeg kunne ikke mærke, at barnet sparkede. Derfor blev jeg urolig," fortæller Widad.

Nåede i sikkerhed i Libanon og fødte sit barn

Da familien nåede over grænsen til Libanon og hen til flygtningelejren, fik Widad hjælp. Hun kom til en læge og blev tjekket. Og hun endte med at føde sin lille søn, Ahmad, på et hospital med hjælp fra en jordemoder.

Du kan hjælpe de mange kvinder som Widad, der må føde på flugt fra krig og ødelæggelser. Med din hjælp kan vi sørge for, at kvinderne kan føde i sikkerhed på sundhedsklinikker eller hospitaler.