Hjælp en kvinde til at overleve fødslen

Foedegang
  • Hvert år mister 287.000 kvinder i verdens fattigste lande livet i forbindelse med graviditet og fødsel.
  • 99 procent af alle kvinder, der dør i forbindelse med fødslen er fra udviklingslande.
  • Hvert år dør 3 mio. nyfødte børn i løbet af deres første levemåned, fordi moderen har problemer under graviditeten eller fødslen.

I 1990 forpligtede verden sig via FN's 2015 Mål til at nedbringe antallet af dødsfald blandt mødre med 75 procent. Men det er det mål, vi som verdenssamfund er længst fra at nå. Derfor gør vi nu i Røde Kors en særlig indsats for at hjælpe gravide og fødende kvinder.

Din hjælp til fødende kvinder hjælper også barnet

Vi ved, at hvis en kvinde dør, er der forøget risiko for, at hendes barn ikke når at fylde fem år. For nyfødte kan det f.eks. skyldes, at de ikke får den rigtige næring, når mor ikke er der til at amme. Når du hjælper en kvinde til at overleve fødslen, er du derfor også med til at give et lille barn den bedst mulige start i livet.

Asir fødte sit barn ved sædefødsel

Asir er et eksempel på de kvinder, som vi gerne vil hjælpe til en sikker fødsel. Asir fødte som 17-årig helt alene i en lille fattig landsby langt oppe i bjergene i det nordlige Laos.

Hvert andet minut dør en fødende kvinde et sted i verden - ofte af simple komplikationer, som vi let kan gøre noget ved. Langt de fleste dødsfald sker under eller lige efter fødslen og skyldes simple forblødninger, infektioner eller blodforgiftning. 

Du kan sikre, at en fødende kvinde får adgang til uddannet fødselshjælp og sterilt udstyr:

  • Med din hjælp kan vi uddele et fødselskit til lokale fødselshjælpere. Kittet indeholder bl.a.vat til at rense sår og stoppe blødninger med, steriliserende alkohol og sakse til at klippe navlestrengen over.
  • Med din hjælp kan vi sikre akut ambulancetransport til fødende, når der opstår komplikationer
  • Med din hjælp kan vi drive mobile klinikker med jordemødre, læger og sygeplejersker i katastrofeområder

Start online indsamling for fødende kvinder