Seje hjemmelavede vandhaner

Fadderne i Barnelandet støtter også arbejdet med at forbedre sundheden for de små malawianske børn. Her er det en mor, som viser en genial vandhane, hvor man ikke kommer i kontakt med hanen. Dermed overfører man heller ikke bakterier. Det betyder færre syge børn og meget mere tid til alt det vigtige – omsorg, uddannelse og udvikling.
 
 

Mwawuwo Juwo (video) er småbarnsmor og er gået sammen med ni andre mødre for at forbedre sundheden for deres små børn.

Kvinderne bor alle i den lille landsby Kimu i det sydlige Malawi og har alle mindst et barn under fem år. Og netop de helt små børn er ekstra udsat over for sygdomme, som skyldes dårlig hygiejne – blandt andet diarre, som kan være virkelig alvorligt i et fattigt land som Malawi.

Som en del af projektet har kvinderne blandt andet opfundet deres helt egen vandhane, som ikke kræver kontakt med hænderne (se video). Vandhanen er tilmed meget billig at etablere: Den kræver kun en snor, en plastikflaske, et par pinde og lidt fingersnilde.

Børnene er sundere end før!
"Den forbedrede hygiejne giver resultater," fortæller Røde Kors hjælpearbejder i Malawi, Christina Rasmussen og fortsætter.

"Langt færre småbørn bliver sendt hjem fra de Røde Kors-støttede børnehaver på grund af diarré. Sidste år havde vi desuden heller ikke et tilfælde af den dødelige sygdom kolera."

Røde Kors og fadderne fra Danmark har støttet mødrene i at udvikle og forbedre sundheden i deres landsby Kimu.

Projektet omfatter i første omgang 14 grupper med småbørnsmødre. Det forventes at blive bredt ud til alle småbørnsmødre i dette område.