Livet som fadderbarn: Leg og læring i børnehaverne

Billedserie: 2.600 små fadderbørn kommer hver dag i de Røde Kors-støttede børnehaver. Her har vi sørget for at give de frivillige et grundkursus i pædagogik, så de nu kan igangsætte lege, der stimulerer børnenes udvikling og gøre dem mere skoleparate.

Fotos: Juni 2014

De frivillige i de Røde Kors-støttede børnehaver har fået et pædagogisk grundkursus. Det er årsagen til, at børnene har det godt i børnehaverne i dag. 

”Tidligere var det sjældent en rar oplevelse at besøge børnehaverne. Der var ingen struktur på børnehavens aktiviteter, og mange børn gik forvirrede rundt eller var kede af det," siger Christina Rasmussen, der er Røde Kors’ hjælpearbejder i Malawi og fortsætter:

"I dag ser jeg enten børnene optaget i kreative hjørner med legetøj eller de frivillige bruge hjemmelavede undervisningsmaterialer," siger Christina Rasmussen, der er Røde Kors’ hjælpearbejder i Malawi.
 

0:27 minutes Et godt børnehaveliv i Malawi

Børnene er meget gladere nu

De frivillige organiserer aktiviteterne og undervisningen. Samtidig har de også overblik og overskud til de børn, der har det svært. Det er ellers sin sag, da de ofte kun er omkring fire voksne til 100 børn!

34-årige Hardwork Chilimba er en af de 80 frivillige, der hver dag står for at organisere leg og læring i de Røde Kors-støttede børnehaver. Og nu har han fået et 14-dages pædagogisk grundkursus. 

"Før fandt vi bare på et eller andet at lave. Nu planlægger vi hver dag allerede inden, børnene kommer. Vi ved altså hvilke sanglege, vi vil lave. Børnene er meget mere aktive nu. De er også meget gladere. Og faktisk hører vi også fra børnenes familier, at de er glade for forandringen.”
 

STØT NU