Et stolt fadderbarn: Nr. 1 i klassen og klar til college

Peter Mbalame springer i disse dage ud som student. Han ved allerede nu, at han bliver den bedste på hele årgangen. Mød superstudenten, der ikke har planer om et fjumreår.

 

Thumbnail
Peter Mbalame

Peter Mbalame er en seriøs ung mand. Han læser lektier fra solen står op 05:30 og to timer. Efter skole sidder han der igen i et par timer. Og flittigheden har givet pote.

"Ud af 58 sidsteårselever på skolen er jeg den bedste!" fortæller den 18-årige Peter Mbalame stolt, da vi møder ham på trappen ind til rektors kontor på Sct. Michaels Secondary School.

Mønsterbryder

Peter Mbalame har også noget at være stolt af. Han er mønsterbryder i stor stil.

Ingen af mine fem søskende har gennemført gymnasiet. Vi har simpelthen ikke haft pengene til det, efter min far døde i 2005.

Peter Mbalame

Peter Mbalame hjalp til med familiens marker de to første år af sin tid i gymnasiet, men på et tidspunkt var det ikke nok til at betale skolepengene, og rektoren på skolen tog fat i Røde Kors, og spurgte om drengen kunne blive fadderbarn. Han har nu været fadderbarn i to år, hvor du som fadder blandt andet har betalt for hans skolepenge og uniform. 

En fremtid på college

Peter Mbalame har en drøm om gå på college i storbyen Zomba eller i Blantyre. Han har altid været virkelig dygtig til matematik, så hans uddannelse skal også understøtte den interesse.

"Jeg vil så gerne tage en uddannelse til revisor," lyder det fra Peter Mbalame, der tilføjer:

"I Malawi har vi alt for få uddannede mennesker. Vi har brug for langt flere, så vi kan bygge landet op."