2011: Stor vilje til at støtte Afrikas fremtid

Da tv-showet sluttede lørdag aften, havde danskerne givet mere en 87 millioner kroner til Afrikas unge i forbindelse med Danmarks Indsamling 2011.
 
 

Da kameraerne slukkede i Carlsberg Byen lørdag aften havde danskere, grønlændere, privatpersoner og firmaer doneret 87.018.013 mio. kroner til Afrikas unge – de unge, som skal skabe det nye Afrika.

”Danskerne har for alvor taget Danmarks Indsamling til sig og gjort indsamlingen til en national begivenhed. Der er en stor vilje til at hjælpe, også når der er tale om langsigtet hjælp til verdens mest udsatte kontinent, Afrika,” siger talsmand for Danmarks Indsamling, Line Grove Hermansen.

De indsamlede penge fra Danmarks Indsamling 2011 går til 12 konkrete projekter i Afrika.

Over halvdelen af Afrikas befolkning er under 18 år, og de har samme håb og tro på fremtiden som unge i resten af verden. Men på et kontinent, hvor de færreste kan få uddannelse og job, har Afrikas unge – det nye Afrika – brug for en hjælpende hånd.

Pengene fra indsamlingen bliver fordelt imellem de 12 organisationer, som skal bruge dem på udvalgte konkrete projekter i Afrika. Dansk Røde Kors’ projekt sikrer unges vilkår i Guinea Conakry med fokus på reproduktiv sundhed.