Frivillige: ”Vi prøver at hjælpe alle”

Det er frivillige, der giver nødhjælp på Lesbos. Helt almindelige mennesker, der bare gerne vil hjælpe de desperate flygtninge, der er strandet på en mark på øen.

Situationen på Lesbos er alvorlig. Øen er ikke rustet til at sørge for så mange tusinde strandede flygtninge. Men de frivillige gør deres bedste for at sikre de mest basale behov er dækket. Hver dag. Det er en kæmpe opgave. 

Lille Sarina i videoen har fået hjælp på vores mobile sundhedsklinik. Hendes hænder var meget medtaget af en grim infektion. Men de søde sygeplejersker har behandlet hende så godt, at det har gjort et stort indtryk på Sarina. Hun er fast besluttet på, at hun vil være læge, når hun bliver stor, så hun kan hjælpe andre børn som hende selv.

Den nye lejr er langt fra perfekt. Men efter Moria-lejren brændte ned, er der intet andet sted at søge hen. Det er en midlertidig lejr, mens vi venter på en mere værdig løsning. Og vi kæmper for at gøre hverdagen her så tålelig som mulig.

Røde Kors-frivillige hjælper med at slå telte op, uddele madrasser og varme tæpper, nu hvor nætterne er blevet meget kolde. Vi uddeler mad, vand og anden nødhjælp. Vi har førstehjælps-teams flere steder i lejren. Og vi har den mobile sundhedsklinik, der tager sig af alt fra graviditeter til brækkede ben.

Panagiotis i videoen nedenfor er en af de mange frivillige, der ikke bare vil se den anden vej. Og som stiller op i lejren hver dag for at hjælpe mennesker i nød.

Han og de andre frivillige i Røde Kors arbejder i overensstemmelse med Røde Kors’ syv principper. De principper, der sikrer hjælp til alle i nød verden over: Frivillighed. Medmenneskelighed. Enhed. Uafhængighed. Upartiskhed. Neutralitet. Almengyldighed.

Sarina - Barn i lejren på Lesbos 00:12

Tak for din hjælp

Det er med din faste støtte, at vi kan sikre hjælp til børn som Sarina. At vi kan uddanne frivillige som Panagiotis, som kan være din forlængede arm der, hvor der er brug for hjælp.

Tusind tak, fordi du gør det muligt.

Mød en frivillig: Panagiotis

På Lesbos befinder cirka 10.000 børn og voksne sig i den midlertidige lejr Kara Tepe, efter de måtte flygte fra den brændende Moria-lejr. 

Panagiotis er en af de mange Røde Kors-frivillige, som arbejder i den nye i lejr: "Vi er her for at hjælpe mennesker i nød og give dem en følelse af sikkerhed", siger Panagiotis. Han og de andre frivillige arbejder efter Røde Kors' syv principper. 
 

Hvad er de syv principper?

Røde Kors bygger på syv principper, der er fælles for Røde Kors i hele verden. De gælder og vejleder midt i en katastrofe, under en krig eller i udviklingsprojekter. De syv principper er Røde Kors’ fundament. Læs mere om de syv principper her

Panagiotis - Frivillig på Lesbos 00:26