Vi kæmper mod hungersnød i Etiopien

350.000 mennesker sulter lige nu i det nordlige Etiopien. Og det bliver kun værre, advarer FN. Millioner er i fare for at dø af sult. Situationen er ekstremt alvorlig.
 

Røde Kors er i frontlinjen i Etiopien
Hjælpen til traumatiserede flygtninge strækker sig fra mad, vand og husly til lægehjælp og kriseterapi. Det kan vi gøre takket være bl.a. din hjælp.

Voldsomme kampe i Tigray-regionen har raset i op mod et år og sendt millioner på flugt. Kampene forhindrer hjælpen i at komme frem. Og de fordrevne bønder kan ikke længere dyrke deres jord, hvilket skaber endnu større mangel på fødevarer. Situationen er i hårdknude, og nu er millioner i fare for at sulte ihjel. 

Kampene har også ramt hospitaler og klinikker. Meget af sundhedspersonalet er drevet på flugt, og forsyningerne rækker slet ikke til det høje antal sårede og syge, der strømmer til. 

En af Røde Kors’ fornemste opgaver i krigsramte områder er at sikre hjælp på begge sider af fronten. Derfor skruer vi op for hjælpen til hospitaler og klinikker i Etiopien. Vi uddeler både senge, madrasser, kørestole og andet udstyr. Og alle hospitalerne modtager medicin og værnemidler til de mange patienter og deres pårørende. 

Livsvigtig nødhjælp i Etiopien

Alene i år har vi:

  • Uddelt køkkensæt, tæpper og anden hjælp til 230.000 personer
  • Sikret rent vand til 1,7 millioner mennesker
  • Ydet ambulancekørsel for 127.000 syge og sårede
  • Uddelt medicin og udstyr til 77 hospitaler og klinikker

Samtidig uddeler vi nødhjælpsrationer til både patienter og personale samt køkkenudstyr. Vi retablerer brønde og vandforsyninger, der er blevet ramt af konflikten. Og vi sikrer krisehjælp til de mange dybt traumatiserede børn og familier, der har søgt tilflugt hos Røde Kors. 

Etiopien er helt afhængigt af, at kampene stopper, hvis vi skal redde de millioner, der lige nu er i fare for at dø af sult. Det er tvingende nødvendigt, at vi får adgang til også de områder, der indtil nu har været afskåret fra hjælp. 

Tak for din støtte

Det er med din støtte, at vi kan være der med mad, vand, medicin og andet udstyr for krigens ofre.

Tusind tak for dine bidrag!


 

Det er den mest alvorlige fødevarekrise i et enkelt land i de seneste 10 år.

FN

Mød en ambulanceredder

Beyene er en af vores modige frivillige ambulancereddere i Tigray, som risikerer livet for at redde andre. Alt for mange etiopiere har ikke adgang til lægehjælp i det krigsramte land. Hjælpen fra Beyene og de de andre frivillige er derfor altafgørende. Røde Kors har været med i front fra kampenes begyndelse med førstehjælp, ambulancekørsel, støtte til hospitaler og anden livreddende nødhjælp. 

Beyene er frivillig ambulanceredder i Tigray
"Jeg tror, at jeg har en vigtig historie at fortælle i fremtiden. Jeg føler, at jeg har gjort en forskel ved at hjælpe mennesker og gøre deres liv bedre", siger Beyene som er ambulanceredder i Tigray.

Værste krise i 10 år: 350.000 står over for hungersnød i Etiopien

I 10 år har verden ifølge FN ikke set en fødevarekrise så alvorlig som den, det nordlige Etiopien står i lige nu. Konflikten i Tigray i det nordlige Etiopien har øget den humanitære krise i regionen. Millioner er internt fordrevet, og de humanitære behov stiger hver dag. Siden november sidste år har Tigray-regionen været præget af voldsomme kampe mellem regerings- og oprørsstyrker, efter regeringen i samarbejde med nabolandet Eritrea i efteråret indledte en indsats for at drive oprørsgrupper ud af regionen. Kampene har sendt 1,7 millioner mennesker på flugt i deres eget land, og mange har mistet både hjem, husdyr og afgrøder.