Vi kæmper for at bringe corona-pandemien under kontrol

Verden har aldrig oplevet noget lignende før. Og din egen hverdag ser med garanti meget anderledes ud, end den plejer. Men hver dag er du, der støtter fast som Nødhjælper, med til at gøre en forskel i kampen mod coronavirus!
 

Corona

Som verdens største humanitære organisation har Røde Kors et uovertruffent globalt netværk. Med millioner af frivillige i alle verdens lande har vi kunnet aktivere et beredskab, der kan arbejde i de største samfund og de mindste landsbyer. Lige nu handler det om at standse smitten med coronavirus, og det haster. Vi har særligt fokus på:

Udstyr til sundhedsfagligt personale
Røde Kors er med til at sikre medicinsk udstyr til hospitaler og sundhedspersonale. Det gælder alt fra overalls, handsker, beskyttelsesbriller, masker og desinficerende midler.

Koordinering af beredskab
Vi hjælper myndighederne i mange lande med at forberede og opbygge beredskab. Det handler om alt fra logistik, screening af rejsende i for eksempel lufthavne, hjælp til folk i karantæne og meget mere.

Fakta og oplysning
Røde Kors-frivillige og medarbejdere over hele verden har stort fokus på at sikre, at der bliver formidlet korrekt information og fakta om virussen, symptomer, smittefare og forholdsregler.

Der er også hjælp til dig og Danmark

Situationen i Danmark har også et særligt fokus. Vi har etableret et hjælpenetværk, der rækker ud til udsatte medborgere og alle andre berørte, der har brug for ekstra hjælp og støtte i en svær tid. Vores frivillige sidder i døgndrift klar til at sikre en frivillig hjælper til dem, der fx ikke selv kan hente deres medicin, købe ind eller lufte hunden. Hvis du har brug for hjælp eller kunne tænke dig at hjælpe en udsat nær dig, så meld dig her.

Røde Kors aflaster også myndighederne ved at bemande den fælles hotline, så bekymrede danskere kan få svar på deres spørgsmål om coronavirus og få den hjælp, de har brug for. Har du spørgsmål om smitte eller andet, kan du få hjælp på telefon 70 20 02 33.

Tak til dig som er fast støtte

Tak for den hjælp, du er med til at sikre verden over lige nu. Din støtte er med til at redde liv i alle lande.

Tusind tak for din støtte! 

Få eller giv corona-hjælp

Vores frivillige i Danmark sidder i døgndrift klar til at sikre en frivillig hjælper til dem, der fx ikke selv kan hente deres medicin, købe ind eller lufte hunden. Hvis du har brug for hjælp eller vil være frivillig hjælper for en udsat nær dig, så meld dig her.

Corona Hjælpenetværk