Nyt håb for Yemens børn

Alt håb behøver ikke være ude, selv om man mister sine arme eller ben. Røde Kors giver proteser til mange tusinde krigsofre i Yemen hvert år. 
 

14-årige Qaid har fået ny benprotese efter at have trådt på en granat.
14-årige Qaid troede, at han havde fundet et stykke legetøj. Pludselig gik granaten af, og han mistede sit ben. Her får Qaid hjælp med genoptræningen af Røde Kors.

Knap 40 % af alle patienter på vores rehabiliteringscentre i Yemen er børn. Børn leger uden for veje og stier og kommer til at ramme landminerne, der er efterladt i tusindtal. Og børn samler sjove metalting op, fordi de tror det er legetøj. Kun for at miste arme eller ben, når den ueksploderede granat pludselig går af mellem deres hænder. Tragedierne er endeløse.

Mod på livet igen

På rehabiliteringscentrene arbejder vi hårdt på at give børn og voksne førligheden igen. Det er en tidskrævende indsats at fremstille gode proteser og genoptræne patienten til at kunne gå, stå, løbe, spise og arbejde med kunstige ben eller arme. Der er også mange timers vejledning og terapi i at sikre, at patienten får mod på livet igen efter så voldsomme skader.

Så det er en stor succes for os, når et barn forlader os med et smil på læben, klar til at spille fodbold, passe får eller gå i skole igen. De historier samler vi på. Og i Yemen har vi mange tusinde af de historier hvert eneste år.

Tak for din støtte

Yemens hospitaler og lægeklinikker er hårdt ramt af krigen. Under halvdelen kan stadig fungere. Derfor støtter Røde Kors med hospitalsudstyr, senge, medicin og mad. Vi arbejder også på at sikre vandforsyning og elektricitet i det sønderbombede land. Det arbejde er du med til at gøre muligt med din faste støtte.

Tusind tak for din hjælp til Yemens mange ofre for krig.

Sådan hjælper du i Yemen:

Sundhed
Støtte til lægeklinikker, medicin, udstyr, sundhedsposter, uddannelse af krise- og førstehjælpere

Vand
Bygning af brønde og latriner, uddeling af hygiejnekits, levering af drikkevand

Mad
Uddeling af nødrationer, behandling af underernærede børn, uddannelse af sundhedsmedarbejdere

Hjælp til selvhjælp
Uddeling af symaskiner, geder og bistader til opstart af mindre virksomheder

14-årige Qaid har fået ny benprotese efter at have trådt på en granat.
Qaids ben måtte amputeres. Men efter blodtransfusioner, genoptræning og en splinterny benprotese, er Qaid nu hjemme igen. Så nu kan han gå i skole sammen med kammeraterne. Og hjælpe familien, som han plejer.