Den største hjælpekonvoj i Syriens historie

Vi har netop været i flygtningelejren Rukban med 133 lastbiler pakket med nødhjælp. Rukban ligger 265 km fra Damaskus i ingenmandslandet mod Jordan. Det er et øde og goldt område, som er blevet et nødtvunget hjem for 40.000 krigsflygtninge. Langt de fleste er kvinder og børn. Og de er komplet afhængige af nødhjælp.  

Det er den største nødhjælpskonvoj i Syriens historie, og det har taget cirka en måned at få den kæmpe indsats stablet på benene. Den store nødhjælpskonvoj fyldt med forsyninger er den første, der har kunnet komme frem denne vinter. Nedenfor ser du nogle af de glade ansigter og lettede familier, der mødte os i flygtningelejren.

Foto og video: Røde Kors i Syrien (SARC), februar 2019.

Se videoer (engelske undertekster) nedenfor.

146 Røde Kors-frivillige brugte mere end en uge på at fordele forsyningerne mellem lejrens beboere. Først og fremmest mad, der skal kunne mætte længe. Mel, gryn, olie. Og særlige næringsrige måltider til små børn og gravide kvinder. Varmt tøj og tæpper mod den bidende vinterkulde. Og bøger og papir til skolerne, der er skudt op i den kæmpe lejr. Der blev også tid til at give krisehjælp og nærvær til flygtningene, der er udmattede og traumatiserede.

Mens de mange tons nødhjælp blev pakket ud og fordelt mellem de trængende, satte vi en storstilet vaccinationsindsats i gang. Det lykkedes os at vaccinere 15.000 børn mod mæslinger, polio, tuberkulose og hepatitis.

Tak til dig som er Nødhjælper

Vi arbejder på at kunne sende endnu en konvoj med mere hjælp til dem, der er strandet i ingenmandsland. Og det er du med til at gøre muligt. Tusind tak for din trofaste støtte, der gør det muligt at være til stede med hjælp til dem, der har mistet alt.

Nødhjælp til Rukban 00:44
Vaccination af børn i Rukban 00:55

Syrien - krigen raser på 8. år

Krigen i Syrien har varet siden marts 2011 og har haft store konsekvenser for den civile befolkning i landet. Den Internationale Røde Kors Komité skønner, at flere end 400.000 mennesker er blevet dræbt og 1,5 millioner såret i den blodige konflikt, mens flere end 13,5 millioner har behov for humanitær hjælp. Den langvarige krig har udløst en alvorlig flygtningekrise. Flere end 12 millioner syrere er flygtet fra deres hjem, og flere end 5 millioner mennesker har søgt tilflugt i andre lande - og tallene vokser fortsat.