Røde Kors Parat

Et landsdækkende netværk af mennesker, der er klar til at hjælpe her og nu. Lige nu er Røde Kors Parat klar til at hjælpe flygtninge fra Ukraine og herboende ukrainere.

Vi er i gang med vores danske respons på krigen i Ukraine, og der opstår løbende nye og flere hjælpeopgaver. Du kan både hjælpe med midlertidige opgaver eller blive fast frivilligven til en flygtning. Meld dig parat her.

I Danmark hjælper naboer, venner og familie hinanden, når hverdagen brænder sammen, når nogen bliver syge, eller der sker noget uventet. Men ikke alle har en ven eller et familiemedlem at række ud til. Derfor findes Røde Kors Parat som et landsdækkende hjælpenetværk.

I Røde Kors Parat sidder frivillige klar ved telefonen for at lytte og for at skabe kontakt til en parathjælper i nærheden, når der er brug for det. De hjælper nu og her eller i en  afgrænset periode gennem fx sygdom, genoptræning eller andre vanskeligheder.

Hjælp os med at sprede budskabet om Røde Kors Parat 

Kender du nogen, der mangler en hjælpende hånd? Eller kender du nogen, der kunne tænke sig at blive parathjælpere? Måske arbejder eller kommer du et sted, hvor det vil være gavnligt, at Parat er synligt? Skriv til parat@rodekors.dk så sender vi dig postkort, der informerer om, hvordan man bliver parathjælper eller får hjælp gennem Røde Kors Parat. 

 

3.300+ 

... har fået hjælp gennem Røde Kors Parat

Trine Parat

Trine gjorde en forskel for flygtninge på Center Sandholm

Trine sagde ja til at hjælpe med at sortere de mange donationer som asylcenter Sandholm modtog i forbindelse med evakueringen af afghanere.

””Det kan godt være, man ikke kan redde hele verden, men man kan gøre nogle små ting, der gør en forskel. Jeg synes, at Røde Kors gør et stort arbejde, og det er fedt at være en del af,” siger Trine.

Udover at Trine gerne ville hjælpe de afghanske familier, passede typen af opgave hende også godt. Hun er nemlig sygeplejerske og kan ikke tage faste, ugentlige vagter. Men hun vil gerne byde ind, når det passer ind i hendes hverdag, og det gjorde det denne gang.

Parat Jim

Parat var med til at give Jim mere ro i hverdagen

Jim er førtidspensionist og lider blandt andet af slidgigt, angst og social fobi, og derfor har det været svært for ham at komme ud ad sin dør. Men han har brug for sin medicin, og derfor kontaktede han Røde Kors Parat.

”Jeg blev sat i forbindelse med en hjælper, som hjalp mig med at hente min medicin.” siger Jim.

I dag tager Jim selv turen til apoteket, men hjælpen han fik gennem Parat var meget værdifuld.

”Det har betydet alt for mig. Det gav mig ro psykisk” siger Jim.

Parat Sara

Sara var med til at hjælpe et andet menneske videre i tilværelsen

Sara og to andre parathjælpere brugte en eftermiddag i oktober på at hjælpe en tidligere misbruger med at få ryddet op i sin lejlighed. En opgave, som passede perfekt ind i Saras hverdag, for den var konkret og begrænset til den ene eftermiddag.

”Jeg vil meget gerne hjælpe andre, men jeg kan ikke overskue at tilmelde mig noget, hvor man skal have en fast vagt over en længere periode. Jeg har overskuddet indimellem til at give lidt igen, og derfor passer Parat og den her type opgave mig rigtig godt,” siger Sara.

Parat Inger

Inger fik hjælp til at kunne vaske sit tøj igen

Ingers datter tog kontakt til Parat, da Inger er ved at miste synet på grund af sygdom, og det gør nogle huslige pligter udfordrende. En af de pligter er tøjvask, for programmerne og indstillingerne på maskinen på beboervaskeriet er svære at skelne mellem. På en uge fik Inger en parathjælper, som kunne hjælpe hende.

”Det har betydet så meget positivt for mig, at han vil bruge sin tid på mig. Nu kan jeg selv vaske mit tøj uden frygten for at koge mine pæne bluser,” siger Inger.

Smartphone ikon

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? 

Du er altid velkommen til at ringe til os på tlf. 3529 9660. Telefonerne er åbne mandag - fredag fra 10-15.

Du er også velkommen til at skrive til os på: parat@rodekors.dk