Ét menneske flygter hvert andet sekund

Men ved du nok om dem? Test din viden og vær med i konkurrencen om et gavekort på 500 kroner til Coop (Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen og LokalBrugsen)

16,4 millioner mennesker flygtede fra deres hjem i 2017. Antallet af flygtninge i verden er nu oppe på historiske 68,5 millioner mennesker. Det er det højeste nogensinde siden 2. verdenskrig.

Men hvor flygter de fra? Hvor flygter de hen? Hvem huser dem?

Vi har lavet en quiz, så du ved, hvad der er op og ned, når debatten gløder. 
 

I Røde Kors er vi altid til stede i verdens krige. På grund af vores særlige mandat og neutrale status, kan vi komme helt tæt på. Det betyder, at vi kan hjælpe flygtninge netop i det øjeblik, de flygter fra deres hjem. Men vores verdensomspændende organisation sikrer også, at vi ikke kun hjælper dem i sikkerhed for krigen, men også til at komme i gang med en ny tilværelse. 

Vi hjælper mennesker ud af sønderbombede bygninger i Syrien og Yemen og yder livredning til mennesker på flugt fra brændende landsbyer i Myanmar og Sydsudan. Vi hjælper med akut lægehjælp, med mad, vand, tæpper, husly, hygiejneartikler.

I nærområderne står vi klar med hjælp til de mange tusinde menneske, der hver dag undslipper de krigshærgede lande. Og vi står for at integrere flygtningene i lokalsamfundet ved også at hjælpe dem, der skal huse de mange flygtninge. Vi installerer vandtanke og -pumper, legepladser og reparerer el-ledninger i lokalområderne, så flygtninge ikke behøver at søge videre til andre lande.