Mit Røde Kors 

Mit Røde Kors-bladet er de 35.000 Røde Kors-frivilliges blad.

Formålet med bladet er at diskutere og udvikle vores frivillige arbejde. Bladet udkommer fire gange om året.
 

Det er sjovest at være sammen

Ingen børn skal stå alene. Vær med til at hjælpe børn i Danmark og ude i verden. Røde Kors Indsamling søndag 3. oktober.

Mit Røde Kors bladet #3 2021
Forsiden

Genåbningsglæde: Marianne er i gang 

Mød besøgsvennen, samaritten, nørkleren, vågeren, butiksfrivillige og alle de andre. Vi er sammen om at genåbne Danmark. 

Mit Røde Kors bladet #2 2021

Forsiden

Alle har brug for mental sundhed - også delegater

I dette blad kan du læse mere om vores indsats med psykosocial hjælp, både herhjemme og i udlandet.

Mit Røde Kors bladet #1 2021

Mit røde kors bladet forside


De giver omsorg til døende

Vores frivillige vågere er til stede i livets sidste timer. Mød seks af dem i dette tema. De ser døden meget forskelligt. 

Mit Røde Kors bladet #4 2020

Mit røde kors bladet 4

Zanne er bundet på hænder og fødder

Corona tog Zannes job. Nu modtager hun kontanthjælp. Det betyder, at hun og sønnen skal klare sig for 2.700 kroner om måneden.

Mit Røde Kors bladet #3 2020

Forside mrk bladet #3

Mette tog tjansen i suppekøkken

Da corona lukkede varmestuer og herberger ned, var Røde Kors i Århus med til at starte et suppekøkken. En af de frivillige bag gryderne er Mette Dehn.

Mit Røde Kors bladet #2 2020

Mit røde kors bladet forside

Helge inviterede hele byen med i Røde Kors

"Vil I være med til at bestemme og skabe nye fællesskaber?” “Ja tak!”, svarede beboerne i Aarup, og pludselig var hele byen engageret

Mit Røde Kors bladet #1 2020

2020 forside

Vi skal spørge os selv, hvad vi kan gøre for andre

Røde Kors arbejder for at hjælpe mennesker ind i fællesskaber. Samtidig føler hver femte sig udenfor. Hvordan kommer vi videre herfra?

Mit Røde Kors #4 2019

Forside 19

Mød de hjemløse

Vi samler ind til mennesker uden hjem, når vi går på gaden den 6. oktober. De millioner kroner, som gavmilde og hjertevarme danskere donerer den dag, gør os i stand til at handle.

Mit Røde Kors #3 2019

Trist dame der ligger

Boblberg får mennesker til at mødes

Ida og Elsebeth fik fællesskab gennem Boblberg. Fællesskabet løfter dem fra depression og ensomhed til energi og overskud. 

Mit Røde Kors #2 2019

2 damer fra boblberg

Fællesskabet tog fusen på Tina

En ud af fem danskere føler sig uden for, viser en nylig undersøgelse. Det er simpelthen ikke godt nok. Derfor skal vi åbne nye døre, så vi kan leve op til vores ambition om et samfund og en verden, hvor medmenneskelighed og fællesskaber binder os sammen.

Mit Røde Kors #1 2019

Mit Røde Kors marts 2019

Fremtidens frivillige er også digitale 

Er frivillighed altid et møde menneske til menneske? Ikke nødvendigvis. Masser af ensomme og udsatte børn og voksne bruger digitale fællesskaber, fordi det passer både dem og de frivillige bedre. Det er nemlig fleksibelt.

Mit Røde Kors #4 2018

Mit Røde Kors december 2018

Du siger JA til en som Mo

Antallet af hjemløse stiger – især blandt unge. Mød Mo, der efter en skilsmisse endte på gaden. Men som nu kæmper for et liv med et hjem. Vi samler ind til Mo og andre hjemløse den 7. oktober 2018.

Mit Røde Kors #3 2018

Mit Røde Kors 03 2018

Peter bor på gaden

"Mens vi snor os afsted ad små sidegader, fortæller Peter om en juleaften på gaden. Andesteg, lun rødkål og brunede kartofler var skiftet ud med fire stykker billigt rugbrød og en dåseøl, som han havde fået foræret – en julegave fra nogle unge drenge."

Mit Røde Kors #2 2018

Mit Røde Kors 02 2018

Marina kæmper med ensomheden

“Jeg var nok ikke så udadvendt som barn. Jeg havde mine egne ting i hovedet, og jeg syntes ikke, jeg passede ind”. 
Godt 100.000 danskere i alderen 30-60 år kæmper med alvorlig ensomhed, og de har til en vis grad har været overset.

Mit Røde Kors #1 2018

Bladet 1 2018

Vi er Røde Kors

Noget af det jeg sætter pris på ved Røde Kors, er, at vi ikke er ens, men netop kommer forskellige steder fra, drives af og vil vidt forskellige ting. Det er en god basis for at løse nutiden sociale udfordringer.

Mit Røde Kors #4 2017

Bladet 4 2017

Frivillig og indsamler

Glade mennesker. God motion. Godt formål. Det er nogle af argumenterne, når frivillige fortæller, hvorfor de rasler med indsamlingsbøssen, når vi samler ind den 1. oktober. Melder naboen, kollegaen eller vennerne sig også til indsamlingen, gør det yderligere en kæmpe forskel for vores mulighed for at hjælpe. I Danmark og ude i verden. Læs her, hvorfor frivillige samler ind. Og kom selv med.

Mit Røde Kors #3 2017

Bladet 3 2017

Frivillighed

Frivillighed er hjertet i vores arbejde. I Danmark er vi 33.000 frivillige fordelt over hele landet. Vi undersøger den værdi, som det frivillige engagement har for deltagere og frivillige. Og vi undersøger den værdi, som frivillighed potentielt kan bidrage med til vores samfund.

Mit Røde Kors #2 2017

Bladet 2 2017

Røde Kors genbrug

Vores næsten 240 butikker indtjener hvert år et overskud, som går til utallige lokale og sociale aktiviteter, venskabsprojekter i udlandet og vores katastrofefond. Vi undersøger, hvad der gør en butik driftig, og hvordan den kan få et endnu større overskud.

Mit Røde Kors #1 2017

Bladet 1 2017

Røde Kors er der, hvor ingen andre er

Det, der gør Røde Kors unik, er vores massive udbredelse. Både ude i verden og herhjemme. Vi undersøger hvad det er, afdelingerne i de mindste lokalsamfund i Danmark, kan.

Mit Røde Kors #4 2016

Bladet 4 2016

Sammenskudsgilde i Furesø: “Indsamlingen er en fælles fest”

Den 2. oktober går det løs med årets Røde Kors-indsamling. Vi undersøger, hvordan indsamlingsdagen kan blive en fest for hele afdelingen, og hvordan vi kan bruge anledningen til at vise hele Røde Kors-paletten frem.

Mit Røde Kors #3 2016

Bladet 3 2016

Nye frivillige: ”Vi gør det på vores egen måde”

Mange vil gerne engagere sig og gøre en frivillig indsats – men på lidt andre måder end i vores faste aktiviteter. Vi undersøger, hvordan vi kan favne andre måder at engagere sig på som frivillig.

Mit Røde Kors #2 2016

Bladet 2 2016

Ny Social Strategi

Læs om hvordan Herning klarer de lokale udfordringer og find inspiration til din afdeling

Mit Røde Kors #1 2016

Bladet 1 2016

Mød tilflytterne: Nidal og Rani er nye i Danmark

Alle har brug for en ven, fordi det er nemmere at falde til et nyt sted, når man er i venligt selskab. Vi mener, at alle flygtninge, der kommer til Danmark, skal have en ven. Bliv klogere på, hvordan vi kan gøre det.

Mit Røde Kors #4 2015

Bladet 4 2015

Pas godt på vores indsamlere!

Vi skal passe på vores indsamlere. Ikke kun fordi de fylder bøsserne under indsamlingen, men også fordi det er oplagt at invitere dem med ind i Røde Kors-fællesskabet. Vi har undersøgt, hvordan vi sikrer en god oplevelse.

Mit Røde Kors #3 2015

Bladet 3 2015

Gertrud Tramm: “jeg vil tage jer med på en rejse!”

Den danske befolknings opbakning er afgørende for, at vi kan handle på de behov, vi ser herhjemme. Det samme gælder de behov, vi ser ude i verden. En ny aktivitet, Afdelingernes
internationale arbejde (AIA), skal sætte spot på vores
internationale arbejde.

Mit Røde Kors #2 2015

Bladet 2 2015

Terry og Kirsten: Fra konflikt til klare linjer

Vi løfter en flig af gulvtæppet. Vi kigger på det, ingen vil tale om: konflikter. Det kræver god ledelse og fokus på samarbejde at løse dem. Det har de oplevet i Grenaa, for konflikter kan også føre noget godt med sig.

Mit Røde Kors #1 2015

Bladet 1 2015

Bornholms borgmester “Frivillige giver asylansøgerne noget helt særligt”

Vi har i år modtaget et rekordhøjt antal asylansøgere. Dem har frivillige over hele landet budt velkommen. Også i Rønne på Bornholm.

Mit Røde Kors #5 2014

Bladet 5 2014

Bliv frivillig på familie-camps - “Her låner vi en skulder til udsatte familier”

Mød Else og Ulla. De er frivillige på vores familie-camps. Det er et højskoleophold, der giver udsatte familier inspiration til at tale bedre sammen og til at kunne løse konflikter i hjemmet. Vi søger flere frivillige. Projektet er støttet af VELUX FONDEN.

Mit Røde Kors #4 2014

Bladet 4 2014

Saml ind med os!

Tænk, hvis vi alle engagerede os i Røde Kors-indsamlingen til efteråret? Enten ved selv at stemme dørklokker eller ved at få vores bedste ven, familie eller naboer på gaden. Regnestykket er simpelt: desto flere indsamlere, desto flere penge at hjælpe for. Mød fem frivillige indsamlere. Vi håber, du går dem i bedene som indsamler.

Frivillig #3 2014

Bladet 3 2014

Jubilæumsplakat

Altid til stede - Røde Kors 150 år

Jubilæumsplakat

Plakat

Ole Boisen blev udfordret på sine grænser:
"Der skal mere til, før jeg melder fra som frivillig!"

5. april 2014 er der formandskonference i Røde Kors, hvor emnet er det stigende pres på vores frivillighed. Vi vil utroligt gerne samarbejde med især kommunerne, men hvordan ved vi, hvad vores rolle og ansvar som frivillige er? Frivillig har bedt en håndfuld frivillige om at tage hul på diskussionen.

Frivillig #1 2014

Bladet 1 2014

Lise tegner vores nye Frivillighus

Hvis frivillighed var et hus, hvordan ville det så se ud? Som det Frivillighus, vi er i gang med at bygge. Det står færdigt foran landskontoret på Blegdamsvej, når vi rammer sensommeren 2015. Frivillighuset er en investering i udvikling af frivilligheden i Røde Kors.

Frivillig #5 2013

Bladet 5 2013

Røde Kors i bevægelse: "Vi skal udvikle og tilpasse os" 

TEMA OM SÅRBARHED
Det ene af to debatemner på repræsentantskabsmødet 2013 var Røde Kors’ indsats for de allermest sårbare og børn og unge. Det var indsatsen for børn og unge, der blev debatteret i plenum.

Frivillig Særnummer 2013

Frivillig særnummer

Susanne Larsen: ”Det ægte Røde Kors møder jeg på vejen"

Repræsentantskabet står for døren. Frivillig sætter ansigter på demokratiet i Røde Kors. Tag med præsident, Susanne Larsen, på tur rundt i landet, og mød de mennesker, der stiller op til styrelsesvalg på repræsentantskabsmødet.

Frivillig #4 2013

Bladet 4 2013

Palle, Henrik og Søren: “Ferie på Fulton giver børn en anderledes oplevelse”

Antallet af udsatte børn i Danmark er stigende, og sommeren hos Røde Kors har været spækket med sociale aktiviteter for netop børn og unge. Vi sætter i temaet fokus på sociale aktiviteter for børn og unge. Vi håber, de inspirerer.

Frivillig #3 2013

Bladet 3 2013

Røde Kors-indsamling: "Man kan ikke komme for tidligt i gang."

Når sommeren har lagt sig, er det tid for vores årlige Røde Kors-indsamling.Niels fra Vordingborg afdeling er allerede gået i gang. En tidlig start giver, ifølge Niels, et godt resultat. Læs temaet og få indblik i, hvad en god indsamling rummer.

Frivillig #2 2013

Bladet 2 2013

Vi sætter fokus på ledelse

God ledelse giver glade frivillige og skaber gode resultater. Styrelsen har vedtaget en strategi, 'Ledelse af frivillige', for at sætte fokus på de 3000 frivillige ledere, vi har. 

Frivillig #1 2013

Bladet 1 2013

Mere lokal indflydelse

Røde Kors er en organisation, der bliver lyttet til – også i lokalsamfundene. Og vi har overblik over, hvor behovene for hjælp er. Den viden kan vi bruge til at få indflydelse. 

Frivillig #5 2012

Bladet 5 2012

Årets Røde Kors-indsamling

Søndag 7. oktober er det tid til årets Røde Kors-indsamling. Et godt indsamlingsteam giver den bedste indsamling. 

Frivillig #4 2012

Bladet 4 2012

Vi hjælper udsatte familier

Vi møder flere og flere børn, der mangler netværk og omsorg, og derfor skal vi nå endnu flere med vores hjælp til denne gruppe. De gode initiativer bliver allerede. 

Frivillig #3 2012

Bladet 3 2012

Velkommen til nye danskere

Hvert år skal hundredvis af flygtninge begynde et nyt liv i Danmark. De begynder helt forfra og kan i begyndelsen have et stort behov for hjælp. Se hvordan vi hjælper. 

Frivillig #2 2012

Bladet 2 2012

Samarbejde med andre organisationer

Ved at indgå samarbejder med andre organisationer, kan vi udrette mere. Læs om, hvordan nogle afdelinger har stor succes med det. 

Frivillig #1 2012

Bladet 1 2012

Røde Kors udvider det sociale arbejde

Mange udsatte danskere får ikke den hjælp, de har brug for. Det vil Røde Kors rette op på med en målsætning om, at alle afdelinger får mindst fire sociale aktiviteter. 

Frivillig #5 2011

Bladet 5 2011

Ideer på tværs

Mange af Røde Kors' afdelinger oplever, at det kan være vanskeligt at skaffe frivillige indsamlere. Men ved at tænke kreativt og dele viden på tværs af lokalafdelingerne kan Røde Kors nå langt. 

Frivillig #4 2011

Bladet 4 2011

Historien om et livreddende fællesskab

Et fast korps af frivillige har hjulpet til under verdenskrige, katastrofer, ulykker, festivaler og superligakampe. Vores samaritter er en del af vores fælles fundament og fremtid. 

Frivillig #3 2011

Bladet 3 2011

Stinne står i et dilemma

Vores ansvar udvider sig. Vores velfærdssamfund ændrer sig, og der er ikke længere råd til det, der var engang. Vores opgave og mulighed er at træde til for at hjælpe, når vi kan se behovet. Men hvor meget ansvar skal vi tage? 

Frivillig #2 2011

Bladet 2 2011

Jonna viser, hvad genbrug er værd

Der er flere genbrugsbutikker end nogensinde før, og der er kamp om kunderne. Ifølge butiksleder Jonna Emilie Laursen fra Nibe gælder det om at have det sjovt, få styr på det praktiske og præsentere tøjet bedst muligt. 

Frivillig #1 2011

Bladet 1 2011

Fattigdom i Danmark

Flere bliver sat ud af deres boliger, fordi de ikke har råd til huslejen. Og flere børnefamilier er i fare for at sidde fast i en situation, hvor de føler sig isoleret fra andre. 

Frivillig #5 2010

Bladet 5 2010

Kan du skaffe én indsamler?

Snart går det løs med Røde Kors-indsamlingen. Vi er cirka 20.000 frivillige, så hvis vi hver kan få en person til at samle ind, vil vi være nok. 

Frivillig #4 2010

Bladet 4 2010

Nye typer af frivillige

En typisk frivillig i Røde Kors er trofast, loyal og arbejdsom. Men nogle gange har nye projekter brug for særlige kompetencer. Læs hvordan vi finder dem. 

Frivillig #3 2010

Bladet 3 2010

Et døgn i Røde Kors

20.000 frivillige arbejder på at gøre livet lidt bedre for andre på alle tider af døgnet. Vi fulgte seks af dem på en almindelig hverdag. 

Frivillig #2 2010

Bladet 2 2010

Vi tager hånd om ensomheden

Flere mennesker er blevet fattige og ensomme, og landet over opdager vores frivillige nye behov for hjælp. 

Frivillig #1 2010

Bladet 1 2010