Vores julegæst gav os en mindeværdig jul

Jesper Daugaard Faurby fra København havde aldrig været julevært før – men da han skulle holde en stor julefest, øjnede han straks muligheden for at give nogle andre en glædelig jul. Og som julevært for Erick blev juleaften noget helt særligt. Jesper julevært 2

Familien Daugaard Faurby (Privatfoto)

Af Marie-Louise Rafn  15-12-2015

Sidste år havde Jesper Daugaard Faurby planlagt en stor julefest. Omkring 20 gæster skulle holde jul hos familien Daugaard Faurby. Jesper havde ikke tænkt på at tilmelde sig som julevært, før han så et TV-indslag om Røde Kors’ julevenner.

”Vi tænkte, at det kunne være sjovt og spændende at prøve. Og en lidt anden måde at bidrage på,” fortæller Jesper.

Jesper tilmeldte sig og fik hurtigt tildelt sin julegæst. Det blev Erick på 46 år, der oprindeligt kommer fra Guatemala og ikke havde sin familie tæt på i julen.  

Meget spændt på mødet

Men selvom Jesper og familien var helt klar på at åbne deres hjem for en person, de aldrig havde mødt før, så var der alligevel lidt sommerfugle i maven. Hvad nu hvis aftenen ikke gik godt?

Derfor fik Erick og Jesper også talt i telefon sammen inden, så Erick var forberedt på, at han kom til en stor fest.

”Vi købte også en lille gave til ham, så han ikke skulle føle sig udenfor,” siger Jesper.

Juleaften gik over al forventning

Da juleaften kom og juleselskabet mødte Erick forsvandt al nervøsitet dog.

”Jeg havde forventet en hel anden type end Erick – måske en som var mere indadvendt og usikker. Men Erick blev bare en del af festen med det samme,” fortæller Jesper.

Erick faldt godt ind i selskabet. Han snakkede med alle, og der blev talt om baggrund, familie og arbejde over den gode mad til sent på aftenen.  

Jesper var overrasket over, hvor ligetil det var at have en julegæst.

”Fra at vi følte, at vi gjorde ham en tjeneste, oplevede vi nærmest, at det var Erick, som gjorde os en tjeneste ved at give os en mindeværdig jul,” siger Jesper

 Melder sig gerne igen

Jesper og Erick har været i kontakt siden den juleaften – og Jesper kunne godt finde på at tilmelde sig som julevært igen.

Og hvis man går med tanker om at tilmelde sig som julevært, skal man ikke tøve, mener Jesper. 

”Det bliver helt sikkert en mindeværdig jul og en, som skiller sig ud i erindringen. Det er en rigtig god mulighed for at møde mennesker med en helt anden baggrund end en selv. Og jeg tror, at det nogle gange kan være ret godt at komme lidt ud af sin egen sociale verden.” siger han.