Vinteren rammer langt flere syriske flygtninge i år

Sidste vinter havde 1,5 millioner flygtninge i Syrien brug for hjælp – i år er tallet vokset til 4,25 millioner. Hjælpeorganisationerne har svært ved at dække behovene.Vinteren er hård ved de syriske flygtninge i Syrien

03.10 2013 kl. 09:30 Af Julie Lorenzen, Foto: Bragt med tilladelse fra Reuters Alertnet/Muzaffar Salman

I løbet af de næste par måneder begynder vinteren at sætte ind i Syrien med frost og sne. 

Hjælp ofrene for borgerkrigen i Syrien

I år er der langt flere syrere, som har brug for hjælp end tidligere – sidste år var tallet 1,5 millioner mennesker, mens det er i år vokset til 4,25 millioner.

”Behovet er enormt og meget større end sidste år, hvilket er en stor udfordring i forhold til hjælpearbejdet. Røde Kors og de andre humanitære organisationer i Syrien gør alt, hvad vi kan for at hjælpe så mange syriske flygtninge gennem vinteren som muligt,” fortæller Asif Aman Khan, der leder vores arbejde i Syrien.

Sidste vinter var den koldeste i 20 år

Ifølge FN lever flere end 4,25 millioner syrer som internt fordrevne i Syrien – de har været nødt til at bosætte sig i telte og forladte bygninger, som ikke yder megen beskyttelse mod vinteren.

Sidste vinter var den koldeste i regionen i 20 år, hvilket gjorde situationen ekstra sårbar for de syriske flygtninge – mange havde nemlig ikke andet med sig end det tøj, de havde på.

Røde Kors i Danmark planlægger at hjælpe knap 60.000 mennesker med nødhjælp hen over vinteren. Der er især brug for tæpper, vintertøj, madrasser, gulvtæpper samt presenninger, flygtningene kan sætte for vinduer og døre for at holde kulden ude.

Mangel på brændstof og elektricitet vanskeliggør hjælp

Ud over det enorme behov for hjælp, er hjælpearbejdet yderligere udfordret af manglen på elektricitet og brændstof.

Det gør det nemlig svært at uddele ovne og varmeapparater, der kunne hjælpe med at opvarme flygtningenes hjem.

Det er ikke kun i Syrien, behovet for vinterhjælp er stort. Mindst to millioner syrere er flygtet ud af Syrien.