Vi skærper indsatsen mod ebola i Liberia

Det går fremad i kampen mod ebola i Liberia. Vi har netop udvidet indsatsen mod sygdommen, så vi nu kan nå ud til endnu flere lokalsamfund i landet.P LBR0514
 
 

26.01.2014. Kl. 12.00 Af Hanne Roden og Freyja Bartels. Foto: Vicktor Lacken

Da de første ebola-tilfælde blev registreret i Liberia i marts, var vi allerede til stede i landet.  Vi har nemlig siden 2006 arbejdet med sundheds-, hygiejne- og katastrofeforebyggende programmer i samarbejde med landets nationale afdeling. Derfor kunne vi reagere ekstra hurtigt, da ebola-epidemien ramte landet.

”Vores eksisterende hjælpeprogram i landet blev lynhurtigt omlagt til et informations- og forebyggelsesprogram om ebola, og en ekstra bevilling på 370.000 kroner fra vores katastrofefond sikrede, at vi hurtigt kunne optrappe vores arbejde i de berørte områder,” siger Hanne Roden, der er programdelegat for Røde Kors i Liberia.

Støt Røde Kors' arbejde fast

Siden marts har mere end 8000 mennesker mistet livet på grund af sygdommen i Vestafrika. Utallige er smittet, ikke bare i Liberia, men også i Sierra Leone og Guinea, og selvom sygdommen ikke spreder sig i samme tempo som tidligere, er der stadig et stort behov for hjælp.

Afdelinger arbejder sammen

Sammen med Liberiansk Røde Kors har vi siden epidemiens udbrud samarbejdet om et fælles ebolaprogram. Her fokuserer vi i starten på 30 lokalsamfund i landet, hvor der er hårdt brug for hjælp. Arbejdet for at mindske smitte består blandt andet i at træne Røde Kors' personale og beboere i de ramte lokalområder i, hvordan man kan forebygge smitte, i hygiejne og psykosocial støtte samt uddele spande, sæbe og andre beskyttelsesmidler, støtte direkte ramte familier med blandt andet madrasser, tøj og baljer.

Men med penge fra blandt andet sidste års Røde Kors’ indsamling har vi nu mulighed for at skærpe indsatsen i Liberia. Fra januar har vi øget antallet af lokalsamfund vi hjælper med 15, så vores hjælp i alt når ud til 45 lokalsamfund i landet.

”Vi er rigtig glade for den store opbakning under vores indsamling. Det giver os mulighed for at hjælpe flere mennesker i Liberia og være med til at bekæmpe ebola-epidemien endnu bedre, end vi gør i øjeblikket,” siger vores generalsekretær Anders Ladekarl.