Vi sender syv millioner kr til Nepal

Pengene skal blandt andet bruges til at sikre husly til de mange hjemløse, nødhjælp som tæpper, presenninger, køkkengrej samt førstehjælp til de sårede. Derudover er fem hjælpearbejdere på vej til jordskælvsområdet.nepal
 
 

Vi sender nu syv millioner kroner af sted til at hjælpe de mange berørte efter lørdagens jordskælv i Nepal.

”Vi kender endnu ikke det fulde omfang af katastrofen, da det er svært at få adgang til de berørte områder nær epicentret. Men vores folk i Nepal melder om store ødelæggelser på huse og infrastruktur, og dødstallet fortsætter med at stige. Derfor sender vi nu hjælp af sted til at hjælpe de mange ofre,” siger international chef Birgitte Bischoff Ebbesen.

Du kan hjælpe de jordskælvsramte i Nepal

”Pengene skal bruges til at sikre husly til de mange, der har mistet deres hjem, til at vores frivillige kan give førstehjælp til de sårede samt til nødhjælp så som tæpper, presenninger og køkkengrej.”

Tre millioner kroner kommer fra Danida, to millioner kroner fra indsamlede midler, og den sidste million fra vores katastrofefond, der blandt andet bliver finansieret af overskuddet fra salg af genbrugstøj.

Fem hjælpearbejdere på vej til Nepal

I morgen aften flyver fem danske hjælpearbejdere af sted til Nepal for at deltage i hjælpearbejdet – det drejer sig om to logistikere, der skal koordinere den nødhjælp, der kommer til landet samt tre personer, der skal sørge for uddeling af nødhjælp i de berørte områder.

To hjælpearbejdere fra Røde Kors i Danmark er allerede ankommet til Nepal for at danne sig et overblik over situationen og behovet for hjælp.

Vi har uddannet 10.000 frivillige i Nepal til at yde førstehjælp og lede efter overlevende i de sammenstyrtede huse i tilfælde af et jordskælv som dette. De frivillige er i fuld gang med hjælpearbejdet.

Hjælp ofrene for jordskælvet i Nepal

Tirsdag ankommer et Røde Kors felthospital samt en kirurgisk enhed til jordskælvsområdet, som skal hjælpe de mange sårede.