TV 2 og DR samler ind til Syriens flygtninge

Under overskriften HJÆLP NU! starter TV 2 og DR en indsamling til fordel for Syriens flygtninge. Indsamlingen, der går til Røde Kors og 11 andre nødhjælpsorganisationer, kulminerer i et indsamlingsshow søndag d. 20. september.Hjaelpnu 630X250

Af Anne Bregendahl Laursen, d. 11.09.2015

Røde Kors og 11 andre nødhjælpsorganisationer går sammen med TV 2 og DR om en indsamling, der skal hjælpe syriske flygtninge i og omkring det borgkrigshærgede Syrien.


Nærområderne mangler desperat penge

”Jeg er lige kommet tilbage fra en tur til Syriens naboland Jordan, og her får flygtningene mindre og mindre hjælp. Jeg talte med en børnefamilie, der netop havde de fået deres madration skåret, fordi der ikke var penge nok til at hjælpe for. Nu overvejede familien seriøst at tage tilbage til bomberegnen i Syrien i stedet for at dø af sult. Det er simpelthen ikke acceptabelt, fortæller Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors”.


”Han fortsætter: Vi bliver nødt til at gør mere, og det skal være nu. Men vi har brug for din hjælp.

Tilmeld dig som indsamler for Røde Kors  d. 1. oktober, 2017


I Jordan lever der i øjeblikket mere end 600.000 syriske flygtninge. Men det er langt fra det eneste land, der behøver støtte til at yde humanitær hjælp til de mange syriske flygtninge. Libanon og Tyrkiet har tilsammen modtaget op mod 3 millioner flygtninge.


Krigen i Syrien hærger på 5. år

Krigen i Syrien er nu inde i sit femte år. 4 millioner syere er flygtet til nærområder omkring Syrien, der blandt omfatter Jordan, Tyrkiet og Libanon. Mere end 7,5 millioner er internt fordrevne. Nødhjælpskassen er ved at være tom, og der har aldrig været mere brug for hjælp end nu.


Du kan støtte indsamlingen med 150 kr. ved at sende en SMS med teksten ’HJÆLP’ til 1234.