Tre år i Syrien: Så meget har vi hjulpet

For tre år siden startede konflikten i Syrien. Desværre er der endnu ikke fundet nogen politisk løsning på volden, men på de tre år har Røde Kors nået ud med utroligt meget hjælp.Syriske frivillige uddeler nødhjælp fra lastbiler i Syrien
 
 

14.03.14 kl: 11:00 Tekst : Asbjørn Mølgaard Sørensen Foto: SARC

For tre år siden startede konflikten i Syrien. Desværre er der endnu ikke fundet nogen politisk løsning på volden, men på den tid har Røde Kors nået ud med hjælp til millioner af mennesker.

Vores hjælpearbejde er stadig i gang - støt her

Konflikten i Syrien: Behovet for hjælp vokser
Konflikten i Syrien har nu stået på i tre år, og der er stadig over ni millioner af syrere, som har brug for hjælp, og behovet vokser. Vi har over 3.000 frivillige i SARC, Syrisk Arabisk Røde Halvmåne, der hver dag knokler med at få hjælpen ud. På de tre år har vi uddelt 434.434 pakker mad, der hver især kan brødføde en familie på op til otte mennesker i cirka 10 dage. Det svarer altså til mad til omkring 3,5 millioner mennesker i alt. Vi har også uddelt 91.471 madrasser, 133.576 stykker sæbe og 270.090 tæpper.

Det viser opgørelsen over den nødhjælp, som det Internationale Røde Kors har bidraget med til de mange nødlidende syrere over de sidste tre år.

Al hjælpen er sket igennem SARC, Syrisk Røde Halvmåne.

65.000 tons mel og 5.994 bøtter peanut butter til Syrien
De mange civile syrere der ufrivilligt er blevet en del af krigen mangler lægehjælp, varme og ikke mindst mad. Derfor har vi uddelt 65 tons mel, 24.068 pakker dåsemad, 23.653 køkkensæt og 5.994 bøtter med peanut butter, som er nemt at få børnene til at spise.

Det er også vigtigt at uddele hygiejneartikler, for at undgå sygdomme, og derfor har vi også uddelt 114.159 hygiejnesæt, 23.158 vådservietter og 44.545 bleer. Alt i alt når vi ud til flere end tre millioner syrere med nødhjælp om måneden, og præsidenten for SARC, Abdulrahman Attar, er stolt af indsatsen.

3.000 frivillige hjælper i Syrien
”Vi har flere end 3.000 frivillige der arbejder for at hjælpe de mest sårbare, men vi havde ikke kunnet uddele så meget hjælp uden alle de mange bidrag, der er kommet fra hele verden,« siger Abdulrahman Attar.

Arbejdet er langt fra færdigt i Syrien, og SARC estimerer, at der stadig er over 9,3 millioner syrere, som har hårdt brug for hjælp.