Tak for tøjet, Danmark

1421 tons tøj blev resultatet, da danskerne tog imod opfordringen, Smid tøjet, Danmark. Tøjet er med til at sikre penge til Røde Kors’ nødhjælpsarbejde ude i verden og til det sociale arbejde i Danmark.Egegeg

1421,737 tons tøj eller godt fyldte740.000 bæreposer. Så meget tøj har danskerne smidt i løbet af danmarkshistoriens hidtil største tøjindsamling, som sluttede med et kæmpe galla-show på TV 2 lørdag. De enorme mænger af tøj er afleveret siden 1. april, hvor kampagen startede – i Røde Kors-butikkerne, i containere og i COOP’s 1200 butikker, som har samlet tøj ind i den første uge af maj.

Generalsekretær Anders Ladekarl sagde danskerne et kæmpestort og varmt tak for tøjet, da han gik på scenen i tv-showet, og han takkede alle de frivillige, som har gjort en kæmpe indsats under den gigantiske tøjindsamling.

Sammen med COOP og TV 2 har Røde Kors engageret danskerne i at hjælpe på en ny måde, nemlig ved at donere tøj.

- Det er første gang, at genbrug og humanitært arbejde er koblet sammen i sådan en stor skala. Vi er glade og stolte af, at vi - sammen med COOP og TV 2 - har smeltet to så grundlæggende gode idéer sammen. I sidste ende betyder det, at flere får fokus på genbrug, og at flere engagerer sig i arbejdet med at hjælpe verdens mest udsatte, generalsekretær, Anders Ladekarl.

87 skoler bakkede op om Smid tøjet Danmark og samlede ind på skolen – alene fra skolerne kom 40 tons tøj.

Også på landets arbejdspladser blev der samlet ind, da flere end 800 virksomheder meldte sig til kampagnen og samlede tøj ind blandt medarbejderne. Det blev til 85 tons tøj.

Alt tøjet bliver nu sorteret, og det bedste kommer til salg i Røde Kors’ 235 butikker landet over, hvor der nu er ekstra gode fund at gøre. Tøj, som ikke kan bruges til beklædning i Danmark sælges videre til opkøbere i udlandet.

Sidste år gav indsamling og videresalg af tøj et overskud til Røde Kors på 53 mio. kr.