Susanne Larsen træder tilbage som præsident i Røde Kors

Efter fem år som præsident for Røde Kors har Susanne Larsen valgt at træde tilbage fra posten.Roede Kors Hovedkontor Foto Miriam Nielsen
 
 

Lørdag 03.05 2014 kl. 19:00. Af Klaus Nørskov. Foto: Miriam Nielsen

”Det var været en lang rejse med Røde Kors, som slutter i dag. Og det har været en stor glæde for mig, at være i Røde Kors og være frivillig i foreningen,” siger Susanne Larsen.

Hun forlader foreningen efter at have stået i spidsen for en omfattende strategi- og forandringsproces under overskriften ’Røde Kors i Forandring’.

 ”Det har krævet en helt ekstraordinær indsats, at føre foreningen gennem den udvikling, som "Røde Kors i forandring" har været overskriften på. Susanne har ledet arbejdet med at inddrage frivillige i den foreningsudvikling, som har betydet, at der er kommet flere frivillige, flere aktiviteter og flere genbrugsbutikker. Det er blevet understøttet af Susannes motto "frivillig-hjælper-frivillig" og en kultur omkring inddragelse og debat,” siger vicepræsident Hanna Line Jakobsen.

”Jeg har først og fremmest set mig selv som en forandringsagent for Røde Kors. Når man på den måde kaster sine kræfter ind i sit arbejde med fuld styrke, så må man også en gang imellem stoppe op og reflektere over, om der skal nye kræfter til,” siger Susanne Larsen.

"Jeg kommer til at savne Røde Kors og de mange møder ude i foreningen." siger hun.

”I Hovedbestyrelsen kommer vi til at savne Susannes dynamik og engagement og siger Susanne en varm tak for hendes ekstraordinære indsats,” siger Hanna Line Jakobsen, der står i spidsen for Røde Kors frem til et ekstraordinært landsmøde vælger en ny præsident.