Røde Kors vælger ny præsident

Røde Kors har lørdag på et landsmøde valgt den siddende vicepræsident Hanna Line Jakobsen (33) som præsident for en fireårig periode. Dermed har Røde Kors fået den yngste præsident nogensinde.Hanna Line Jakobsen F Johnny Wichmann
 
 

Af Mathilde Risvig, Foto Johnny Wichmann, 25.10.14

Hanna Line Jakobsen siger om sit nye hverv og om Røde Kors’ rolle:

’Jeg er glad for den tillid landsmødet har vist mig. Som verden ser ud nu, er Røde Kors vigtigere end nogen sinde. Vi kan og skal hjælpe alle de mennesker, der er klemt af katastrofer. Vi har netop ved vores årlige indsamling oplevet at den danske befolkning står bag Røde Kors.

I forhold til Røde Kors’ arbejde i Danmark, hvor vi med 26.000 frivillige, og hele tiden udvider vores sociale aktiviteter, siger hun:

’Jeg vil arbejde for, at endnu flere frivillige bliver inviteret ind til at løfte det ansvar, som lige nu løfter meget vigtige lokale aktiviteter. Vi ser det ikke mindst i vores asyl arbejde herhjemme, hvor vores frivillige i stor stil har meldt sig på banen, ’ siger Hanna Line Jakobsen.

’De sårbare mennesker vi hjælper befinder sig ikke en permanent tilstand af sårbarhed. Den største succes for mig er, når de mennesker vi hjælper, finder overskud og lyst til at hjælpe andre’.

Hanna Line Jakobsen har hidtil været vicepræsident. Hun blev valgt med 82 stemmer mod modkandidaten Sven Bak-Jensens 69.