Røde Kors indsamling den bedste i årevis

Med afsæt i historisk mange katastrofer og mennesker i nød lykkedes det os søndag ganske markant at overgå de seneste års indsamlingsresultater. Det samlede resultat af vores årlige landsindsamling kan således sent søndag opgøres til næsten 20 millioner kroner.karen samler ind
 
 

06 september 2014 kl: 18:00. Tekst: Klaus Nørskov. Foto: Privat

Pengene vil over det kommende år bidrage til vores arbejde både i Danmark og ude i verden. I første omgang vil pengene fra indsamlingen styrke og supplere indsatsen i Irak og i forhold til arbejdet med at bekæmpe Ebola-epidemien i Vestafrika.

Du kan stadig nå at støtte, hvis du ikke nåede at samle ind

Allerede mandag morgen vil de første penge blive aktiveret i Røde Kors’ hjælpearbejde med en halv million kroner til henholdsvis Ebola-indsatsen, den ukrainske konflikt, Den Centralafrikanske Republik og på hjemmefronten yderligere en halv million til indsatsen for voldsramte kvinder.

”Det har været helt fantastisk at opleve danskernes opbakning i en situation, hvor der sjældent har været mere brug for den. Over 50 millioner mennesker er på flugt fra konflikter og katastrofer og et uhørt stort antal mennesker har brug for vores hjælp. Vi er meget taknemmelige for danskernes opbakning til vores arbejde – ikke mindst for de mange tusinde mennesker, som gig på gader og stræder med indsamlingsbøsserne, siger generalsekretær Anders Ladekarl.

To millioner mere end sidste år

Sidste år blev der samlet 18 millioner kroner ind. De to millioner ekstra i kontanter, der er puttet i indsamlingsbøsserne udgør en stigning på 15 procent i forhold til sidste år.

Du kan stadig nå at støtte indsamlingen

Udover de igangværende indsatser, som vi med den gode indsamling kan styrke betydeligt, er den årlige indsamling med til at øge vores katastrofefond, som er det helt centrale beredskab, der gør os i stand til at rykke ud til indtrufne katastrofer med timers varsel.

”Selv om der allerede er mange katastrofer og mennesker i nød, så ved vi jo, at der hvert år dukker nye kriser op, som kræver vores indsats. Den årlige indsamling er ikke mindst målrettet de katastrofer, som endnu ikke er indtruffet. Det er vores parathed, der i sidste ende gør den største forskel. Vi skal have råd, når katastrofen indtræffer. Det har danskerne været med til at sikre i dag, og det er vi meget taknemmelige for,” siger Anders Ladekarl.