Røde Kors hjælper flygtninge i Rødby

Over de sidste par døgn har over 1000 flygtninge passeret den danske grænse ved Rødby på Lolland og ved Padborg. Røde Kors står klar til at tage i mod og hjælpe efter behov. Hjaelp _flygtninge _danmark _roedekors
 
 

Foto: Billedet er taget af frivillige fra Røde Kors i Rødby

I Rødby er samaritter fra Røde Kors på plads og behandler de nyankommne flygtninge. Frank Praefke, koordinator af Røde Kors’ samaritter, fortæller: ”Vi har en håndfuld mand på døgnvagt. De behandler først og fremmest folk for vabler og infektioner. Det man kunne kalde transportskader. Vi kan se, at folk har været undervejs meget længe, men heldigvis er det ikke mere alvorligt, end hvad der hurtigt kan klares."

Røde Kors sætter i aften et mobilt køkken op, der kan bespise op mod 600 mennesker.

Mange vil hjælpe flygtningene

Tina Donnerborg, Chef for genbrug og førstehjælp i Røde Kors, siger: ”Vi er overvældet over de mange frivillige, der gerne vil gøre noget for de flygtninge, der er kommet til landet. Hvis du har lyst til at hjælpe som frivillig, ring på vores hotline: 3529 9538. Noget af det bedste man kan gøre, hvis man vil hjælpe, er at melde sig til vores landsindsamling den 4. oktober, hvor vi blandt andet samler ind, så vi kan hjælpe folk på flugt.”

Følg situationen på de sociale medier

Få seneste opdateringer om flygtningesituationen på Røde Kors på Facebook og Røde Kors på Twitter. Her melder vi også ud, hvor man kan melde sig som frivillig.

For mere information:

Tina Donnerborg, Chef for genbrug og førstehjælp i Røde Kors, mobil: 2877 4301

Mathilde Risvig, Kommunikationskonsulent i Røde Kors: 2025 7444