Røde Kors åbner asylcenter i Rønne

Fra mandag den 11. august vil de første asylansøgere kunne flytte ind i et nyt asylcenter på Bornholm.Asyl TB 001
 
 

Af: Simon Rune Knudsen Dato: 06.08.2014 kl. 11:00 Foto: Tomas Bertelsen;

Røde Kors tager hånd om et stigende antal syriske flygtninge, der flygter fra krigen i deres land. Derfor åbner Røde Kors et nyt asylcenter i Rønne, der kan huse mellem 230 og 240 asylansøgere.

Læs mere om at blive frivillig på et asylcenter

Mandag aften besluttede kommunalbestyrelsen på Bornholm at indgå en aftale med Udlændingestyrelsen om at bruge ejendommen Slottet i Rønne som asylcenter. Planen er, at de første beboere skal flytte ind allerede på mandag.

”Stedet er i lokalemæssigt god stand, så vi er tæt på at være klar til indflytning. I øjeblikket er vi ved at gøre det sidste klar i forhold til indretning af værelserne, så vi regner med, at det er klart til på mandag,” siger Michael Vinther, der er opstartsleder på adressen og regionsleder i Center Auderød ved Frederiksværk.

Røde Kors kommer til at stå for driften af centret, for VUA og kultur- og fritid og for sundhed, mens kommunen vil stå for børneundervisning og daginstitutioner.

Der er altid brug for flere hænder til at give det nye asylcenters beboere en mere værdifuld hverdag, og i den forbindelse leder Røde Kors efter frivillige til at hjælpe med alt fra lektiehjælp og it-caféer til cykeltræning og drift af kreative værksteder.

Læs mere om Røde Kors’ asylarbejde