Rekordstort behov for julehjælp

For tredje år i træk oplever Røde Kors en kraftig stigning i antallet af familier, som har brug for julehjælp i december måned. Målet er i år at samle ind til 6.500 udsatte børnefamilier baseret på indmeldinger fra Røde Kors lokalafdelinger. Det er cirka 20 procent flere end sidste år. Roede Kors Uddeler Julehjaelp 1 19 12 2012 KRABBE LARS
 
 

Af Klaus Nørskov, Foto: Lars Krabbe, 18.11.14

Antallet af danske børnefamilier, som har svært ved at få pengene til at slå til i hverdagen, er stigende. Det mærker Røde Kors’ lokalafdelinger i dagligdagen og det fremgår af en ny rapport fra Unicef, som blev offentliggjort for få uger siden. Den viser, at flere og flere danske børnefamilier lever under den relative fattigdomsgrænse. Konsekvensen er, at tusindvis af økonomisk trængte børnefamilier går den dyre julemåned i møde med bekymringer, afsavn og følelsen af at stå uden for fællesskabet.

”Julen er det tidspunkt på året, hvor det bliver mest tydeligt, hvis man har svært ved at få pengene til at slå til. Det er en forbrugsfest og derfor meget ekskluderende for de familier, der ikke har råd til at fejre jul. Jeg tror, at enhver forælder kan forestille sig, hvordan det må føles ikke at være i stand til at give sine børn en god jul,” siger præsidenten for Røde Kors, Hanna Line Jakobsen.

Derfor samler Røde Kors også i år sammen med Rema 1000 ind til, at sårbare familier kan få en kurv med julehjælp, så højtiden bliver lidt lettere at komme i gennem. I 2013 modtog 5.500 familier hjælp til at klare julen, men behovet i år er endnu større, og vi håber at samle penge nok ind til at kunne uddele mindst 6.500 kurve med julemad og gaver til børnene.

Med en julekurv i hånden kan de sårbare familier ligesom alle andre tage del i højtidens glæder, men rigtig mange af dem har også brug for Røde Kors resten af året.

"Julekurven er en vigtig del af hjælpen, men vi vil også gerne støtte dem, når julen er overstået. Vi danner netværk, tager på familielejre og hjælper børn fra sårbare familier til at få en god og aktiv fritid på lige fod med andre børn. Det er vigtigt for os, at vi hjælper de sårbare familier hele året og i den forbindelse er julehjælpen en god døråbner", siger Hanna Line Jakobsen.

Find flere oplysninger om julen