Nyt frimærke skal hjælpe mennesker i nød

Vi indgår nu et helt nyt samarbejde med Post Danmark, som har designet et nyt frimærke til Røde Kors, fordi vi fylder 150 år. Frimærke (1)
 
 

18.04.2014 kl. 14. Af Julie Lorenzen. Foto: Asbjørn Mølgaard Sørensen

På dagen hvor vi fejrer 150 året for vores første mission nogensinde under slaget ved Dybbøl, kan vi samtidig fejre et helt nyt og særligt Røde Kors velgørenhedsfrimærke.

18. april ved Dybbøl i Sønderjylland underskriver generalsekretær Anders Ladekarl nemlig en aftale med sponsor og eventchef Jørgen H.K. Jepsen fra Post Danmark om, at det årlige velgørenhedsfrimærke i år kommer til at forestille et rødt kors på en hvid baggrund. For hvert solgt frimærke går 1 krone til Røde Kors.

Læs mere om vores 150 års jubilæum

Røde Kors frimærket fortæller en historie

For Post Danmark giver det god mening at samarbejde med Røde Kors i anledning af 150 års jubilæet. For et frimærke må gerne fortælle en historie.

”Vi bruger frimærker til at fremhæve ting, der har en plads i historien. Og det har Røde Kors haft gennem 150 år. Når man ser det røde kors, er det en fortælling om tryghed og hjælp, når der er nød. Det er en sympatisk historie, som vi formoder, danskerne vil tage til sig,” siger Jørgen H.K. Jepsen.

Og så gør det jo heller ikke noget, der er visse ligheder mellem Røde Kors og Post Danmark.

”Vi ligner jo lidt hinanden. Vi sørger for altid at være til stede over hele Danmark og sikre kommunikationen mellem mennesker. Røde Kors gør det samme ude i verden – for eksempel ved at sende breve til krigsfanger. Eller særlige Røde Kors pakker under 2. Verdenskrig,” siger Jørgen H.K. Jepsen.

Der er stor brug for hjælp i Syrien og Sydsudan

For Røde Kors betyder samarbejdet muligheden for at hjælpe mange flere mennesker i nød, forklarer generalsekretær Anders Ladekarl.

Se hvad der sker rundt om i Danmark, når vi fylder 150 år

”Pengene fra salget af velgørenhedsfrimærket vil gå til at sikre, at vi fortsat kan være til stede i verdens brændpunkter og yde hjælp, hvor behovet er størst. Lige nu har situationen i Syrien og Sydsudan katastrofale følger for millioner af mennesker, der flygter fra blodige kampe. Og har brug for hjælp til at overleve,” siger han og tilføjer:

”Men også andre steder i verden har katastroferamte børn og voksne lige nu brug for en håndsrækning. De har brug for hjælp til at modstå tørke, ruste sig mod truende oversvømmelser og kommende jordskælv. Derfor er jeg rigtig glad for, at Post Danmark har valgt os som samarbejdspartner i år.”

Velgørenhedsfrimærket er til salg på udvalgte posthuse eller på www.rødekors.dk/frimærke  fra 3. juni til maj 2015 og koster 10 kroner.