Nye familie camps giver udsatte familier fællesskab med andre

Vi har netop afholdt en af vores helt nye familie camps i Kolding for socialt udsatte familier– her lærer familierne at tale sammen og løse konflikter. For mødrene Rikke, Tina og Tine var campen desuden en mulighed for at møde andre i samme situation og få nye netværk.
 
 

10.07.14 kl: 13:00. Tekst: Julie Lorenzen. Foto: Mathilde Bech


26-årige Rikke Lauridsen meldte sig til familien campen i Kolding, fordi hun ikke har et stort netværk. Og fordi hendes to børn Stella på fem år og Sebastian på tre år har det svært psykisk. Det har været en positiv oplevelse.

Derfor har vi lavet de nye familie camps

”Det har betydet alt for mig. Jeg har fået hjælp og ro til de ting, som normalt er hårdt. Jeg har lært meget om konflikthåndtering i forskellige situationer og fået ideer til anderledes aktiviteter, jeg kan lave med børnene. Og råd til at lave mere faste rammer derhjemme. Og jeg har lært, jeg skal se børnene mere og nyde dem,” fortæller hun.

 

Man føler sig ikke alene

37-årige Tina Sjøgaard Andersen deltog også på campen i Kolding med sine tre drenge Nikolaj på 14 år, Jonas på 12 år og Malde på fire år. For hende var det bedste kurset i konflikthåndtering.

Det gør vi også for socialt udsatte herhjemme

”Det har jeg meget brug for i hverdagen. Jeg har lært at blive bedre til at lytte til mine børn og acceptere deres forskelligheder. Jeg vil helt klart forsøge at komme mere ud med dem og lave ting sammen som familie,” siger hun og tilføjer:

”Jeg vil helt klart anbefale campen til andre. Det er en mulighed for at få en anderledes ferie. Og for at være aktiv med andre i samme situation, så man ikke føler sig helt alene.”

Vi er ikke de eneste med problemer

For 25-årige Tine Bengtson har det været et pusterum at være med på campen, hvor familien er blevet rystet sammen. Hun deltog sammen med sin kæreste Michael og sine to børn Jeppe på fire år og Luccas på seks år.

”Det bedste har været at se ungerne hygge sig og fare rundt. Og så alle de gode kurser og at opleve, at vi ikke er de eneste med problemer. Og at vi ikke er helt forkerte på den. Jeg har lært at være lidt mere afslappet,” fortæller hun.

”Jeg vil helt sikkert anbefale lejren, for man får så meget glæde ved at være sammen med sin familie på den måde – al hyggen, pusterummet og de nye legekammerater.”