Mærsk donerer rekordstort beløb til tyfonramte Filippinerne

Mærsks medarbejdere står bag initiativet til den største enkeltdonation i Røde Kors’ historie. De mange penge er gået til Filippinerne, der i efteråret 2013 blev ramt af tyfonen Haiyan.Tyfon Filippinerne 9
 
 

11.02.14. Kl. 10:46. Tekst: Asbjørn Mølgaard Sørensen. Foto: Julie Lorenzen.

Medarbejdere i A.P. Møller – Mærsk står bag initiativet til den største enkeltdonation, vi nogensinde har modtaget i Røde Kors. Pengene er gået til det tyfonramte Filippinerne, hvor Mærsk selv har omkring 9000 ansatte.  Røde Kors har modtaget hele 4.157.760 kroner fra Mærsk.

»Når vi får så mange penge, gør det os i stand til både at hjælpe akut med mad, vand og midlertidigt logi, men også mere langsigtede formål, som materialer til at genopbygge huse,« siger Anders Ladekarl, vores generalsekretær i Røde Kors.

Du kan selv give din støtte her

Stolte af medarbejderengagement

Jens Munch Lund-Nielsen, der er chefkonsulent i A. P. Møller-Mærsks CSR-afdeling, fortæller, at medarbejderne har været meget glade for at kunne bidrage til at hjælpe på Filippinerne.

»De mange donationer fra vores medarbejdere viser, at vi har et globalt sammenhold i firmaet, og der er jo også en stor del af medarbejderne, der er fra eller kender nogen fra Filippinerne,« siger han.

Medarbejderne kunne selv følge med i, hvem der donerede, og de har også haft mulighed for at skrive en lille medfølgende besked, som alle kunne se internt i firmaet.

»Det har fungeret godt, og det er helt sikkert noget, vi gerne vil benytte os af igen, hvis en lignende situation opstår,« siger Jens Munch Lund-Nielsen.

Filippinerne har stadig brug for hjælp

I Filippinerne blev 16 millioner mennesker berørt af katastrofen. 800.000 familier af gennemsnitligt seks personer mistede deres hjem, og i den første fase hjalp Røde Kors 100.000 familier med akutte behov som mad, vand og husly.

Nu er hjælpen gået ind i sin anden fase, og der er især behov for hjælp til at genopbygge huse og sørge for rent drikkevand.

Både firmaer og privatpersoner kan starte deres egen indsamling hos Røde Kors her.