Koncert skal skaffe ferie til børn der flygter alene

Koncert i Hvidovre Medborgerhus med Benjamin Koppel, Alberte Winding, Cæcilie Nordby og Jacob Binzer skal skaffe ferie til de børn, der er flygtet alene til Danmark. Koncert
 
 

Af Troels Donnerborg

Antallet af børn, der er flygtet alene til Danmark er fordoblet fra 2014 til 2015, og de fleste af dem mangler oplevelser og venner i hverdagen. Det vil musiker Benjamin Koppel og initiativtager René Meyrowitsch gøre noget ved i samarbejde med Hvidovre Musikråd.

Sammen med andre musikere vil de hjælpe Røde Kors med at lave aktiviteter for børnene, og derfor har de stablet en koncert i Hvidovre Medborgerhus på benene den 23. maj fra 19.30 til 21.00. Koncerten skal skaffe 100.000 kroner til en ferielejr i efterårsferien for børnene.

Køb billet her

Forældre i koncentrationslejre

”Jeg er uddannet pædagog, og har arbejdet med udsatte børn og deres familie i mange år, siger initiativtager René Meyrowitsch om drivkraften bag projektet.

”Jeg har oplevet en barndom præget af traumer, da mine forældre og bror var i koncentrationslejre under 2. verdenskrig. De var så heldige, at frivillige hentede dem tilbage til Danmark med de hvide busser. Så da jeg selv har erfaret, hvor meget det betyder, at nogle gør noget for andre, har jeg taget initiativ til denne koncert.”

Benjamin Koppel siger:

"Når børn pludselig befinder sig i et fremmed land, uden forældre eller måske anden familie og uden udsigt til at komme hjem foreløbigt, hvis nogensinde, så har de brug for al den hjælp og omsorg, der kan mobiliseres. Derfor har jeg spurgt en række af mine gode musikalske venner, om ikke de vil være med til at lave en koncert."

Meld dig til koncerten på Facebook

Stigning i antal børn

I 2015 flygtede 2.000 børn og unge uden deres forældre til Danmark mod kun 800 i 2014. En stor del af dem bor isoleret og med lang afstand til fritidsaktiviteter og danske unge. Derfor er præsident i Røde Kors, Hanna Line Jakobsen, også begejstret for idéen om koncerten.

”Det er så vigtigt, at vi alle engagerer os i at hjælpe de her børn og unge med at falde til og få netværk i Danmark, for de er nogle af de mest udsatte flygtninge overhovedet. Koncerten er et fremragende eksempel på, at vi alle kan gøre noget.” siger hun.
En undersøgelse blandt Røde Kors’ værger i Danmark viser, at 7 ud af ti af dem mener, at deres barn har vanskeligt ved at knytte kontakt til danske børn og unge, og at 6 ud af ti vurderer, at deres barn har psykiske problemer.

Mangler tilbud i ferieperioden

”Vi ved, at der mangler tilbud til børnene i ferieperioderne, hvor der typisk ikke er så mange aktiviteter, der hvor de bor. En ferielejr er en god lejlighed til at møde andre unge, udveksle erfaringer og lære noget om Danmark,” siger Hanna Line Jakobsen.

Det bliver Hvidovre Medborgerhus, der lægger scene til arrangementet. Der bliver plads til 500 publikummer, og der bliver både indslag fra Alberte Winding, Jacob Binzer og Cæcilie Nordby.

Børn der flygter alene er ifølge FN blandt de mest udsatte i flygtningestrømmen