Klub 10 skaffer 4 mio. kroner til Røde Kors

Fredag 30. juni mødes langt over 100 kendte Røde Kors ambassadører på rockmuseet RAGNAROCK i Roskilde. Det gør de dels for at sætte en fed streg under et godt år, hvor den afgående Klub 10 rejste 4 mio. kroner til Røde Kors hjælpearbejde, dels for at udnævne en ny Klub 10, der overtager stafetten frem til sommeren 2018.Klassebillede (1)

Beløbet ligger tæt på sidste års rekord på godt 4,5 mio. kroner og i alt har Klub 10 siden sin spæde start i år 2000 skaffet tæt på 35 mio. kroner til hjælpearbejdet.  Ideen bag Klub 10 er at engagere en lille kreds af mennesker med vidt forskellige baggrund, som i kraft af netop deres særlige evner og ekspertiser kan skaffe penge til Røde Kors. En af årets Klub 10 medlemmer, formanden for regeringens Iværksætterpanel, Tommy Ahlers, har sammen med Jakob Nordenhof Jønck, Feast, og Søren Kristensen, Athena, for eksempel søsat iværksætterkonferencer, hvor deltagerbetalingen er gået til Røde Kors. Tommy Ahlers er ikke mindst kendt som iværksætteren bag Podio og ZYB.

Udover Tommy, Jakob og Søren bestod den afgående Klub 10 af Birgit Aaby, Combi Service, Mikkel Westfall, Aarstiderne Arkitekter, Henriette Mejdahl Van Esch, Fiskers, Kenn Husted, Love of Food N Wine, Konrad A. Kierklo, Miinto, Andreas Von der Heide, Les Deux, Signe Tholstrup, HTM Group, Lars Borgmann og Jakob Algreen-Ussing, Usertribe.

Røde Kors’ generalsekretær Anders Ladekarl er imponeret af den store indsats og glæder sig over resultatet:

Klub 10 og Klub 100 som er vores mange afgåede Klub 10 medlemmer yder et stort bidrag til Røde Kors. Pengene falder på tørt sted i en verden, hvor millioner og atter millioner af mennesker har brug for vores hjælp,” siger Anders Ladekarl.

Men det handler ikke kun om penge fremhæver han. Dertil kommer den meget betydelige værdi i at have opbakning fra en stor kreds af dygtige beslutningstagere og influencers, som altid er parat til at fortælle om Røde Kors og bakke op om vores arbejde, påpeger han.

Traditionen tro er det skiftedag for Klub 10 i forbindelse med Roskilde Festivalen. Dermed kan der ikke alene præsenteres et resultat fra det forgangne år, men samtidig er det også blevet tid til at byde velkommen til den nye Klub 10. Den består af:

 • Tue Deleuran, RTG Group
 • Jackie Phillip, Jackie Phillip & Co Advokatfirma
 • Morten Larsen, Hungry Group
 • Julie Zangenberg, Skuespiller
 • Thor Angelo, OrderYoyo, CEO, Co-founder, Investor
 • Patrick Bachmann, YoBurger, Fala Fala, Barburrito
 • Christian Aarø, Restaurant AOC Aarø & Co, Bar & Bistro No.2
 • Mads Kornerup/ Mikkel Kornerup, Shamballa Jewels
 • Birgite Raben Olrik, Rabens Saloner, 
 • Adam Schnack,  ADAM SCHNACK A/S
 • Andrea Larsson/ Julie Hugau, Reflections Copenhagen
 • Ronnie Hansen, TSE Consulting Scandinavia

Klub 10 har 12 måneder til at overgå de seneste to års imponerende resultater. De nye ambassadører skal nu have gang i kreativiteten og finde på måder at indsamle penge til Røde Kors’ hjælpearbejde.

Yderligere informationer: Jens Grønning, tlf.: 2240 0944