Juleaktiviteterne nåede i mål

Der er ved at være gjort status over Røde Kors’ aktiviteter henover julen. Målene blev nået, og Røde Kors vil gerne sige tak for hjælpen til alle, der har gjort det muligt.Godjultilalle _2_nyhed
 
 

Røde Kors oplevede i år et rekordstort behov for hjælp i julen. Ansøgningerne til julehjælp er strømmet ind, og Røde Kors er kommet i mål om at hjælpe mindst 4600 familier med julehjælp.

”Efterspørgslen efter julehjælp er vokset betydeligt i år sammenlignet med sidste år. Det er afgørende for Røde Kors, at vi får skabt flere ligeværdige relationer og fællesskaber for mennesker, der er i en situation, hvor det er svært at finde råd til at holde jul. Det er en stor glæde, at vi i år er nået i mål og har givet hjælp til 5000 familier landet over,” siger Susanne Larsen, præsident for Røde Kors.

Det endelige tal for julehjælpen bliver gjort op i løbet af januar.

I praksis har julehjælpen i år bestået af et gavekort på 800 kroner til Rema 1000 eller en færdigpakket julekurv fra samme forretning. Som noget nyt har der nogle steder i landet kørt en forsøgsordning, hvor der også var mulighed for at søge om støtte til for eksempel et årsabonnement til børnene til en fritidsklub.

Julevennerne trådte til

En anden af Røde Kors’ juleaktiviteter har været konceptet julevenner, hvor gæstfrie familier er blevet koblet med mennesker, der ikke har nogen at fejre jul med. Konceptet har været en stor succes i år, hvor især mange gæstfrie familier har meldt sig som værter. I alt er det lykkes at matche 737 mennesker, der ikke har nogen at holde jul med andre.

”Det gode ved initiativet ”julevenner” er, at det bygger på ligeværd. Man melder sig ikke som ensom eller familie med overskud, men som gæst til en fest, og vi ser faktisk flere enlige, der gerne vil inviterer til fest. Jeg tror, at det ligeværd er afgørende for, om man melder sig,” siger Susanne Larsen.