Jonna har bestilt ekstra juleænder

Jonna Møllemand fra Røde Kors i Nørre Snede har i år ekstra travlt med juleforberedelserne. 10% flere familier end sidste år har brug for julehjælp, så Jonna har bestilt 3 ekstra ænder.Jonna Moellemand Sponserjagt

Når Jonna Møllemand ikke arrangerer julekurve, har hun travlt med at få hevet blandt andet sportstøj i hus til områdets udsatte børnefamilier.

Næste skridt i juleplanlægningen er, at Jonna Møllemand skal rundt med en folder til alle børnehaverne i Nørre Snede, så forældrene ved, de kan få julehjælp. Hun har allerede lagt et opslag på SkoleIntra. Hendes ambition er at alle forældre til børn mellem 3 og 17 år ved, de kan søge om julehjælp.

Julen starter i august

For Jonna Møllemand starter julen allerede i august, hvor hun samler penge ind fra lokale sponsorer og indkøber vanilje, chokolade og juleservietter til årets julekurv.

36 ænder er bestilt i oktober til indkøbspris og ligger nu på køl i Super Brugsen. Klar til uddeling den 22. december. Jonna fortæller, hun lige har bestilt 3 ekstra ænder, så der er nok til alle. Sidste år uddelte hun julehjælp til 35 familier. I år regner hun med, at uddele til 39 familier.

Ingen alkohol

Julehjælpen er en julekurv med mad, frugt og chokolade. Ingen vin, men en halv liter sodavand pr. næse, for som Jonna Møllemand siger:

”Nogle af de her børn ser alkohol nok i dagligdagen.”

Jonna Møllemand har i ti år arrangeret julekurve til trængende børnefamilier i og omkring Nørre Snede. 

Fra misbrugere til dig og mig

Jonna Møllemand fortæller, at de første ti familier, hun kørte ud med julekurve til for ti år siden mest var misbrugere. I dag er det familier, hvor forældrene af en eller anden grund er havnet på kontanthjælp.

Det er også velfungerende familier, der bare har svært ved at få enderne til at hænge sammen, siger Jonna Møllemand. Og den type familier vil i stigende grad gerne være anonyme, fortæller hun.

Synet af mad

En ting, der til gengæld ikke har forandret sig er, hvor glade børn bliver, når de får en kurv fyldt med lækker mad og frugt. Det synes Jonna Møllemand egentligt er lidt forstemmende, for i vores velfærdssamfund bør alle børn have adgang til et ordentligt måltid med frugt og grønt.