Jesper reddede sin fars liv på cykelturen

Sidste år blev Jesper Dalgaards far ramt af et hjertestop midt på en cykeltur. Her reddede Jesper sin fars liv, og derfor er han nomineret til Årets Førstehjælper.Roslev
 
 

I maj sidste år reagerede 27-årige Jesper Dalgaard hurtigt, da hans 60-årige far fik et hjertestop, mens de var ude at cykle på landevejene omkring Roslev.

Jesper trak sin far ud til siden i vejen, ringede 112, og gav hjertemassage og kunstigt åndedræt, som han havde lært på et førstehjælpskursus. Derfor er Jesper blevet nomineret til Årets Førstehjælper, som er en pris, Røde Kors uddeler hvert år, til en person der har ydet en særlig førstehjælpsindsats og reddet liv.

”På grund af kurserne havde jeg lært, hvad jeg skulle, men man kan jo aldrig vide, hvordan man reagerer i den virkelige situation. Heldigvis gik jeg ikke i panik – jeg handlede i stedet,” siger Jesper Dalgaard, der har lært førstehjælp af flere omgange.

Verner Dalgaard overlevede - helt uden mén

På grund af Jespers hurtige indsats overlevede Verner Dalgaard, og han har ingen mén fra ulykken i dag.

”Det er helt sikkert på grund af Jesper, at jeg har det så godt i dag. Jeg kan sagtens cykle, og jeg løber fem kilometer et par gange om ugen,” siger den nu 61-årige Verner Dalgaard.

Tina Donnerborg, der er chef for førstehjælp i Røde Kors fortæller, at det var vigtigt, at Jesper gik i gang med det samme.

”Jesper reagerede hurtigt og sørgede for at ringe efter hjælp. Hans indsats har gjort en forskel på liv og død, og derfor er han nomineret til Årets Førstehjælper,” siger hun.

Alle skal kunne førstehjælp

Røde Kors har en ambition om, at alle danskere skal kunne yde førstehjælp. Derfor kårer Røde Kors også hvert år en person, der har ydet en særlig førstehjælpsindsats til Årets Førstehjælper.

Kåringen af vinderen sker mandag den 29. april i København, og vinderen får en check på 10.000 kroner, der er sponsoreret af privathospitalet Aleris-Hamlet.  

Læs mere om førstehjælp og tag et kursus

De øvrige nominerede er:

  • 71-årige Henrik Schellerup fra Hillerød, der giver sin kammerat 69-årige Kurt Schmidt førstehjælp, da han får et hjertestop under en fodboldkamp sidste år. Læs hvordan Henrik gav førstehjælp