Jeg har nærmest fået en ny familie

Med en splittet familie bag sig havde Danny ikke mange udsigter til selskab juleaften. Men så tilmeldte han sig Røde Kors’ Julevenner. Julegæst
 
 

Af Marie-Louise Rafn

Danny på 41 var ikke meget for at melde sig til. Han ville ikke fremstå som den, der ikke havde nogen at fejre jul med.

Danny har ikke noget nært forhold til sin familie og med meget af sit netværk i Nakskov, langt fra hjemmet i Brønshøj, har det været svært at finde nogen at holde juleaften sammen med. Julen har været en tid, som bare skulle overstås.

”Hvis jeg skulle have siddet hjemme, ved jeg ikke, hvad jeg så skulle have lavet,” siger Danny

Juleværter tog imod med åbne arme

Vendepunktet kom da Danny så et indslag om Røde Kors’ julevenner i Go’ Morgen Danmark. Det fik ham til at ændre mening, og gennem Røde Kors blev Danny matchet med familien Vaarby i Smørum.

Danny var nervøs inden han skulle møde familien, men aftenen gik godt fra første øjeblik.

”De tog kærligt imod mig, og de satte ingen betingelser i forhold til, hvad jeg skulle medbringe. Der var bare en rigtig god stemning fra starten, ” siger Danny, som oplevede en jul med julesange, dansen om juletræet og lidt utraditionel julemad.

”Vi fik dyreryg. Og så senere æbleskiver og gløgg. Så det var en smule utraditionelt men rigtig godt. Der blev spillet lystigt på klaver, og vi fik også nogle rigtig gode snakke.” siger Danny

Julen er blevet en god højtid

Juleaften med familien Vaarby gik så godt, at Danny stadig har kontakt til familien. De skal endda fejre jul sammen igen i år.

Og fra at have haft det rigtig svært op til højtiderne er julen nu blevet en tid, hvor Danny glæder sig.

”Det har betydet alt at være julegæst. Det har været en lettelse, at juletiden ikke længere er svær. Nu har jeg fået nogle nye venner, ja man kan nærmest kalde det en ny familie. Jeg vil klart anbefale andre at tilmelde sig.” siger Danny.