Hjælpen strømmer ind til flygtninge

Vi er helt overvældede over den massive opbakning fra danskere, der vil hjælpe flygtninge. På kort tid er hjælpen strømmet ind i form af både frivillige og donationer.
 
 

Kæmpe indsats fra frivillige

Tusindvis af danskere trådte til for at hjælpe, da flygtninge krydsede grænsen fra Tyskland. I Rødby og Padborg tog lokale frivillige imod børn og voksne, der var trætte og udmattede efter en lang rejse. De gav dehydrerede børn væske og sukker, serverede mad og drikke, og de stod klar med omsorg til dem, der havde brug for det. Frivillige sorterede og uddelte de mange donationer af bl.a. tøj og klapvogne, som danskerne har bidraget med. Røde Kors' Samaritter og et frivilligt hold læger og sygeplejersker, der på kort tid organiserede sig via facebook, behandlede pigtrådsskader, brækkede arme og ben, vabler og infektioner. På Røde Kors' asylcentre har vi modtaget utallige donationer af bl.a. tøj og legetøj fra familier i hele Danmark. Også her har hundredvis af danskere sørget for en varm velkomst til de nye flygtninge, der er ankommet. Der er blevet vinket, skænket kaffet og snakket med asylansøgerne. 

Vi oprettede en hotline for at imødekomme den massive interesse fra danskere, der gerne vil hjælpe til. Det har bl.a. betydet, at vi har fået 2.500 nye frivillige til vores integrations- og asylaktiviteter rundt omkring i landet.

Bliv frivillig og hjælp flygtninge i Danmark

Stor giverlyst

Søndagens store indsamlingsshow på DR1 og TV2 kulminerede i et fantastisk indsamlingsresultat på 86,2 mio. kroner til Syriens flygtninge. Indsamlingen viser en flot opbakning blandt danskerne til at hjælpe de familier, der lige nu flygter fra krigen i Syrien. Også før fællesindsamlingen har vi oplevet danskernes store giverlyst. Siden juli  har 15.600 danskere samlet set bidraget med 6,3 mio. kroner til at hjælpe flygtninge i Syrien, nærområderne og Europa. De indsamlede penge går bl.a. til at sikre akut nødhjælp i form af mad, vand, medicin og lægehjælp til familier på flugt.

Giv et bidrag til Syriens flygtninge

Virksomheder støtter op

Vi har også oplevet en flot opbakning fra både store og små danske virksomheder, der gerne vil hjælpe flygtningene. Virksomheder som Arla, Coop og Ikea har startet egne indsamlinger eller bidrager med forskellige former for donationer til hjælpearbejdet. Novo Nordisk Fonden har bidraget med en bevilling på to millioner kroner til arbejdet med flygtninge i Danmark, og Novo Nordisk A/S har givet 1 mio. kr. til hjælpearbejdet i Syrien og nærområderne. Fra onsdag kan kunder i Coops butikker give et bidrag ved kassen til flygtninge i Syrien.

Se nogle af de virksomheder der støtter flygtninge

Danskere vil gå med raslebøssen

Flygtningekrisen har også fået flere tusind danskere til at melde sig som indsamlere til Røde Kors-indsamlingen den 1. oktober. I hele landet oplever vi en enorm tilslutning fra mennesker, der gerne vil bruge tre timer med raslebøssen og gøre en forskel for mennesker i nød. På landets gymnasier har flere end 4.000 gymnasieelever allerede nu meldt sig som indsamlere.

Vær med i landsindsamlingen 2017 d. 4. oktober