God indsamling på vanskelig baggrund

Det var mange steder en flok våde og forkomne indsamlere, der vendte tilbage efter at have besteget millioner af trappetrin og gået veje og stræder tynde for at samle ind til Røde Kors i år. Regnen kom mange steder til at sætte sit præg på årets indsamling. Selv om det samlede antal indsamlere lå væsentligt under sidste års rekordniveau er det alligevel lykkedes at samle 19,4 millioner kroner ind til Røde Kors’ hjælpearbejde.Tak _RKI Indsamling 2016_19-4 Mio (3)
 
 

”Det er i modvind, man skal bevise sin styrke, og det synes jeg, vi har gjort. Danskerne har igen vist deres opbakning til Røde Kors – det gør os både ydmyge og stolte. Antallet af landsindsamlinger er noget nær fordoblet i forhold til sidste år og det siger næsten sig selv, at det skaber en hvis træthed – både i forhold til at rekruttere indsamlere og ganske givet også hos de enkelte bidragydere.,” siger generalsekretær Anders Ladekarl.

Han retter en varm tak til de, der puttede penge i bøssen eller bidrog via mobile pay eller online – men frem for alt til de mange tusinde danskere, der valgte at bruge nogle timer af deres søndag på at samle ind for Røde Kors.

”Vores indsamlere og andre frivillige er selve grundlaget for, at vi kan fortsætte med at hjælpe overalt i verden, hvor der er brug for det,” understreger han.

Med et resultat på 19,4 mio. kroner ligger resultatet en del under sidste års niveau på godt 25 mio. kroner og placerer sig midt mellem 2013 og 2014 resultaterne. Udover vejret, der må formodes, at have skræmt en del indsamlere, er forskellen på 2015 og 2016 først og fremmest den ekstreme fokus, der var på mennesker på flugt sidste år, vurderer Anders Ladekarl.

Penge fra årets indsamling skal blandt andet styrke indsatsen i Syrien og Irak, hvor millioner af mennesker er drevet på flugt. Allerede mandag bliver de første penge fra indsamlingen aktiveret med 2 mio. kroner til ofrene for konflikten i Syrien, 1 mio. kroner til at hjælpe internt fordrevne i Irak. Hertil kommer 1 mio. til at bekæmpe sultkatastrofen i det sydlige Afrika og en halv mio. kroner til Røde Kors’ arbejde for voldsramte kvinder i Danmark.

Udover de igangværende indsatser, som Røde Kors med den gode indsamling kan styrke, bidrager resultatet til at øge katastrofefonden, som er det helt centrale beredskab, der gør Røde Kors i stand til at rykke ud til katastrofer med timers varsel.

”Hvert år dukker nye kriser op, som kræver vores indsats. Den årlige indsamling er ikke mindst målrettet de katastrofer, som endnu ikke er indtruffet. Det er vores parathed, der i sidste ende gør den største forskel. I dag har danskerne været med til at sikre, at vi har råd til at hjælpe, når nye katastrofer indtræffer. Det er vi meget taknemmelige for.”

Yderligere kommentarer:
Kommunikationschef Klaus Nørskov, 2724 5890