Genbrug gav 57,3 mio. kr. til Røde Kors’ hjælpearbejde i 2015

Danskerne er vilde med genbrug, og det kan mærkes hos Røde Kors, som sidste år tjente mere end 57 mio. kr. på at sælge genbrugstøj, sko, møbler og nips. Overskuddet går til hjælpearbejde ude i verden og i Danmark.
 
 

8.000 frivillige i flere end 235 af genbrugsbutikker over hele landet skabte sidste år tilsammen et overskud på 57,3 mio. kr., som går til hjælpearbejde i Danmark og ude i verden. 

Resultatet er 4,3 millioner kr. mere end overskuddet året før, og over en femårig periode er overskuddet af Røde Kors’ genbrugsaktiviteter mere end fordoblet. Røde Kors har siden 2011 åbnet 48 nye butikker. Samtidig er 42 butikker de seneste år flyttet til nye og bedre lokaler.

Altid til stede

”Vi har oplevet en vækst, som vil gøre de fleste forretningskæder misundelige. Det har kun kunnet lade sig gøre med vores 8.000 engagerede butiksfrivillige og med danskernes voksende interesse for at aflevere brugt tøj og måske frem for alt en voksende interesse for at købe genbrugstøj, ” siger generalsekretær Anders Ladekarl, Røde Kors.

”Vi tror, at tendensen vil styrkes de kommende år, så derfor tror vi også, at vi kan fortsætte væksten til gavn for vores hjælpearbejde og til gavn for miljøet, der spares for meget belastning, når vi genbruger vores tøj,” siger Anders Ladekarl.

Han fremhæver, at den første forudsætning for et øget salg er tilstrækkeligt tøj på hylderne.

Kampagnen Smid Tøjet Danmark i samarbejde med Coop og TV 2 er et vigtigt bidrag til at sikre fremtidig vækst. Men myndighederne kan også yde deres bidrag:

”Vi oplever i nogle kommuner, at det er svært at få lov at stille vores genbrugscontainere op, og når vi ikke ligefrem laver landsdækkende indsamlinger af tøj, så er de grundstammen i vores tøjindsamling. Derfor håber vi også, at den øgede interesse for genbrug, kan få disse kommuner til at slippe tøjlerne lidt, og give os mulighed for at stille containere op, der hvor folk færdes."

Smid Tøjet Danmark: Danmarks største tøjindsamling

I uge 16 kulminerer Smid Tøjet Danmark. Under Smid Tøjet Danmark tv-showet den 23. april på TV 2 opgøres resultatet af den landsdækkende tøjindsamling. Sidste år var det 1.421 tons.

Overskuddet fra salg af genbrug gik i 2015 blandt andet til genopbygning af skoler i det jordskælvsramte Nepal og til at drive sundhedsklinikker i Syrien og i Libanon for mennesker på flugt fra konflikten i Syrien. Også hjælpearbejde i Danmark som fx indsatsen mod ensomhed og isolation i form af besøgstjeneste, sommerlejre for familier og børn og sundhedstilbud til hjemløse, finansieres blandt andet af overskud fra genbrugsbutikkerne

Yderligere information:

Anders Ladekarl, generalsekretær, Røde Kors: 22 60 02 60 
Presseafdeling Røde Kors: 35 29 96 99