Frivillige forbedrer integration i Danmark

En ny evaluering viser, at Røde Kors-frivillige er med til at forbedre integration af flygtninge og indvandrere – blandt andet ved at lære dem dansk. Se her, på hvilke fem områder de frivillige især øger integrationen.
 
 

En helt ny evaluering af vores integrationsarbejde, udført af analyseinstituttet Oxford Research, viser, at vores frivillige udfører aktiviteter for flygtninge og indvandrere, der hjælper med at integrere dem i samfundet.

Evalueringen konkluderer blandt andet, at det især er i forhold til at lære flygtninge og indvandrere dansk, at de frivillige styrker integrationen.

De forbedrede danskkundskaber er nemlig med til at øge tilknytningen til arbejdsmarked og uddannelse.

Flygtninge bliver mere selvsikre af at lære dansk

Aktivitetsleder Birgitte Uldall-Hansen står i spidsen for integrationsaktiviteterne hos Røde Kors i Assens. Hun oplever på nært hold, hvad sprogtræningen betyder for flygtningene.

”Det allervigtigste er, at de møder danskere, der vil hjælpe dem. Nogle der kan fortælle dem om forhold i Danmark, og som de kan træne dansk med i trygge rammer.”

”Jeg ser nogle flygtninge, der bliver mere selvsikre og modige i forhold til at åbne munden og bruge det danske. Og det er selvfølgelig med til at gøre det nemmere at få et arbejde eller en uddannelse”.

Her de fem områder, hvor frivillige især styrker integrationen:

  1. Forbedret danskkundskaber. 58 % af flygtningene oplever, at de i høj grad er blevet bedre til dansk – 36 % oplever det i nogen grad (Side 14 i evalueringen)
  2. Større viden om Danmark og dansk kultur. 64 % af flygtningene oplever, at de i høj grad har fået større viden om Danmark – 29 % oplever det i nogen grad (side 11 i evalueringen)
  3. Øget selvtillid. 70 % oplever i høj grad at have fået mere selvtillid af at gå til sprogtræning (Side 15)
  4. Større netværk. 54 % af flygtningene har fået nye venner efter de er begyndt at deltage i Røde Kors’ sprogtræning. 28 % svarer at de i nogen grad har fået nye venskaber (side 12 i evalueringen)
  5. Øget muligheder for at få et arbejde eller starte på en uddannelse. 82 % flygtningene oplever at have øget deres muligheder for at få arbejde eller starte på en uddannelse som følge af sprogtræning (Side 16)

Læs hele evalueringen af vores integrationsarbejde