Folkebevægelse vil halvere ensomhed

Røde Kors og flere end 35 andre organisationer er gået sammen for at skabe Folkebevægelsen mod Ensomhed. Visionen er at halvere ensomhed i Danmark inden 2020IMG 6066 Ung Handikappet 1
 
 

Af Signe Reeholm

En helt ny undersøgelse viser, at flere end 210.000 danskere føler sig ensomme. Alle mennesker kan blive ramt af ensomhed og på forskellige tidspunkter i livet. Ensomhed har store omkostninger – individuelt og for samfundet som helhed. Ensomhed er lige så sundhedsskadelig som både rygning og overvægt.

Sammen kan vi gøre noget

Ensomhed kan forebygges og bekæmpes. Det gør vi i Røde Kors i vores sociale aktiviteter i Danmark. Blandt andet besøgte vi i 2014 155 indsatte i landets fængsler og vi besøgte 7450 ensomme mennesker. Men ensomhed er et tabubelagt emne, og følelsen forstærkes af, at man ikke deler den med nogen. Her kan vi med Folkebevægelsen gøre en forskel. Når så mange går sammen og råber op på samme tid, så kan vi være med til at nedbryde tabuet.

Alle kan være med

Folkebevægelsen mod Ensomhed er et initiativ, hvor både du, din nabo, din klassekammerat og din kollega kan være med. En bevægelse, hvor alle personer, organisationer og virksomheder gør lidt ekstra for at hjælpe dem, der føler sig ensomme. Det behøver ikke at kræve meget at hjælpe et andet menneske. Hvis alle gør en lille ekstra indsats i hverdagen, kan vi sammen gøre en stor forskel.

Læs mere om Røde Kors’ sociale arbejde i Danmark