Førstehjælpere redder sultende og sårede i Syrien

Førstehjælpere er lykkedes med at komme ind i Homs i Syrien for at hente sårede kvinder og børn ud, så de kan blive behandlet.
 
 

07.02.2014 kl. 15:30 Af Asbjørn Mølgaard Sørensen, Foto: SARC

For første gang siden november 2012 er det lykkedes for vores førstehjælpere at komme ind i den indespærrede gamle bydel i Homs i den vestlige del af Syrien. Her skal de hente 200 sårede kvinder og børn ud. Muligheden er kommet efter en aftale mellem regeringen og oprørerne.

”Vi er glade, men vi er ikke tilfredse. Vi håber på at kunne levere nødhjælp til Homs i morgen, og vi appellerer til, at der kommer tilsvarende humanitære pauser i andre belejrede områder og generelt mere humanitær adgang,« siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

Befolkningen i området sulter, og ifølge FN’s rapporter er der hverken adgang til mad, drikkevand og især medicin mangler i området. Vi sender seks ambulancer ind, der skal evakuere de sårede og bringe dem til vores klinik, hvor de kan blive behandlet.

Syrien har brug for hjælp - støt vores hjælpearbejde

Frivillige redder 698 mennesker ud af Yarmouk-lejren

Vi har også fået adgang til andre lukkede områder. Vores frivillige førstehjælpere i Syrien har for nylig reddet 698 syge mennesker ud af den indespærrede bydel Yarmouk i Damaskus.

Vores medarbejdere og frivillige står klar til at rykke ind med hjælp, når der er pauser i kampene. Det var i en af disse pauser, at vi fik reddet de syge mennesker ud af Yarmouk. Tidligere er det lykkedes dem at redde 146 mennesker ud af Yarmouk.

Der menes ifølge FN at være omkring 100.000 mennesker fanget i Yarmouk, og de er i stor risiko for at sulte ihjel. De mennesker, der er flygtet derfra, fortæller at deres familier lever af græs opløst i vand, samt hundemad og kattemad. Samtidig er der også her mangel på rent drikkevand og medicin til de syge.

Hungersnøden i de kriseramte områder i Syrien

Der rapporteres om fejlernærede og underernærede børn i områderne. De får ikke mælk, og kosten er sparsom og tilfældig. Samtidig er sygdommen polio, som har været udryddet i 13-14 år, begyndt at dukke op igen.

De voksne forsøger at reservere den smule mad, der er, til børnene, og mange får kun mad en gang om dagen. Flere voksne har spist græs og ukendte urter for at overleve.

6,5 millioner syrere er fordrevne fra deres hjem, og vinteren er kold. Vi uddeler mad, tøj, tæpper, madrasser, lægehjælp, medicin og skaffer husly. Vi vaccinerer også for polio. 

Du kan også hjælpe dem, der flygter her