Flygtninge har givet Eike overskud

Eike Jensen var i tvivl om, hvorvidt hun havde nok overskud til at hjælpe på det lokale asylcenter. Men det har været lige omvendt. Eike Jensen IMG 1812
 
 

Tekst: John Engedal Nissen

"Det er nok det bedste, jeg har gjort for mig selv, det er helt sikkert."

Sådan lyder ordene fra 48-årige Eike Jensen, der de seneste fem måneder har været frivillig på Lyngbygård asylcenter i Norddjurs. Her er hun med til at udlevere doneret tøj til flygtninge på centret.

I begyndelsen troede hun ikke, at hun ville have overskud nok til at hjælpe. Men det har været lige omvendt. Nu kan hun slet ikke undvære sin tid på asylcenteret.

"Det har jo en langt dybere betydning end bare at udlevere tøj, for vi taler sammen og laver ting sammen. Det giver mig enormt meget positiv energi, som jeg kan tage med i min egen hverdag. Når jeg står op om morgenen, glæder jeg mig til at skulle afsted, hvor jeg førhen skulle lede efter overskud til at komme igennem dagen,” siger Eike Jensen.

Børnene glæder sig til at se mig

I dag er hun på asylcentret mindst tre gange om ugen. Indimellem tager hun derhen, hvis hun ikke har andet for. Mødet med flygtningene har været så positivt, at hun ofte har været på centret fra om morgenen til efter midnat.

”Jeg ser det ikke som et arbejde, men som en fornøjelse at være derude. Jeg savner flere af dem, når jeg ikke har set dem i to dage. Særligt børnene og deres glæde, når de ser mig komme ind og løber hen ad hele gangen for at give mig et kram."

Det giver nyt perspektiv

For Eike Jensen, der er førtidspensionist, har det frivillige engagement og venskabet med flygtningene givet hende et nyt perspektiv på tilværelsen.

”Her hjælper jeg mennesker, som har været igennem langt værre ting end mig selv. Det får mine egne problemer til at se små ud, og de får slet ikke lov til at fylde så meget i min hverdag længere.”