Finn laver udflugter for flygtninge

Da flygtningene kom til byen, tænkte Finn Dahl, at han måtte gøre noget. Han begyndte at undervise i dansk et par timer om ugen og agerede chaufør. Nu har han større planer. Finn Dahl
 
 

"Når jeg får mere tid, vil jeg gå i gang med at lave noget frivilligt arbejde"

Sådan havde 71-årige Finn Dahl tænkt i mange år. Nu var chancen der. Et nyt asylcenter var blevet oprettet i nærheden af Sandvad, hvor han boede. Og Finn meldte sig som frivillig. 

"Ingen ved, hvad der sker i de menneskers fremtid, men for mig er det en stor personlig tilfredsstillelse at hjælpe dem, der hvor de er nu. Og jeg kan godt lide det her med det upartiske og neutrale i Røde Kors," siger han. 

Vil gerne lære dansk

Finn hjælper i sprogcaféen to timer hver mandag, og der er især to yngre kvinder sidst i tyverne med børn fra Syrien, som han er imponeret af. 

"På grund af de små børn kan de ikke gå på sprogskole sammen med de andre. Så har de mig. De er meget opsatte på at lære dansk. Nu har jeg været på biblioteket for at finde noget undervisningsmateriale, og det går rigtigt godt, selv om jeg ikke er lærer," siger han. 

Finn Dahl har været i gang som frivillig siden december og har også udfyldt rollen som chauffør på flere udflugter til Bazar Vest i Aarhus i samarbejde med en ung fyr fra Afghanistan, der efterhånden er godt integreret i Danmark.  

Lokket til at smage chilli

"Godt nok lokkede han mig til at smage en stærk chilli-ret og morede sig meget over min reaktion, men ellers er han en utrolig sød ung mand, siger Finn grinende. 

"Vi taler rigtigt godt med hinanden og har aftalt, at udflugterne skal være en gang om måneden. De er en stor succes."

Finn har også en plan om at udvide sprogcaféen til at involvere lektiehjælp, og så vil han gerne -  i selskab med den unge afghanske chauffør - samle et par busser og køre en flok af flygtningene ud for at se rigtig bondegård eller et mejeri. For som han siger: 

"Der sker jo ikke så meget her i Sandvad."