EU giver fem millioner euro til nødhjælp i Syrien

EU støtter Røde Kors og i særdeleshed Syrisk Arabisk Røde Halvmåne med fem millioner euro. Pengene skal bruges på sundhedsklinikker, varehuse og en bedre logistik til uddeling af medicin- og hygiejnepakker i Syrien.Syriske frivillige uddeler nødhjælp fra lastbiler i Syrien
 
 

Af: Asbjørn Mølgaard Sørensen Dato: 17.06.2014 kl. 14.58

EU's humanitære organisation, ECHO, støtter Syrisk Arabisk Røde Halvmåne, SARC, i et ni-måneders-program, der skal sørge for, at hjælpen når længere ud. Pengene skal støtte sundhedsydelsen og uddeling af hygiejnepakker til befolkningen gennem 15 sundhedsklinikker i de mest trængende områder i landet. Derudover skal pengene gå til drift af ni varehuse, som ligger forskellige områder i landet, hvilket betyder, at nødhjælpen kan transporteres hurtigere. Pengene skal også finansiere et nyt IT-system, som skal gøre det nemmere at organisere nødhjælpen – og få den hurtigere frem.

9,3 millioner på flugt i Syrien

I Syrien er der nu 9,3 millioner mennesker som har brug for humanitær hjælp. 6,5 millioner er på flugt i landet, mens 2,8 millioner er flygtet til nabolande. 70 procent af landets hospitaler er lukkede, og det er nærmest umuligt for familierne i de krigsramte områder at få adgang til medicin og lægehjælp. Programmet har til formål at hjælpe de allerhårdest ramte – og det anslås at SARC med pengene kan nå ud til 146.530 flere mennesker.

”Det er et meget vigtigt bidrag til en enorm humanitær katastrofe. Det er farligt og problematisk at nå ud med hjælp i Syrien, men vi når alligevel ud til mange,” siger Arne Vågen, katastrofechef i Røde Kors.

Vinterkulden rammer de syriske flygtninge hårdt - støt hjælpearbejdet her