ECHO og Udenrigsministeriet hjælper syriske flygtninge med 53 millioner

ECHO giver sammen med DANIDA 53 millioner kroner til Røde Kors arbejde i Syrien og Libanon. Planen er at nå flere end 200.000 mennesker med lægebehandling og medicin.Frivillige fra Syrisk Røde Halvmåne tilser patienter i ambulance i Syrien.
 
 

03.04.2014 kl. 13.00 Af Asbjørn Mølgaard Sørensen. Foto: SARC

Vi har fået i alt 53 millioner fra Udenrigsministeriet og EU’s humanitære organisation, ECHO, der blandt andet skal gå til medicin og lægebehandling af flygtninge i Syrien og Libanon. Libanesisk Røde Kors og Syrisk Røde Halvmåne, SARC, kommer til at stå for arbejdet.

Pengene kommer efter to ansøgninger, som Røde Kors netop har fået godkendt.

”Vi er meget tilfredse med resultatet. Vi har fået 17 millioner kroner af Udenrigsministeriet og 36 millioner kroner af ECHO. De mange penge vil gøre en kæmpe forskel for de mest udsatte i både Syrien og Libanon, og det er vi meget glade for,” siger katastrofechef i Røde Kors, Arne Vågen.

9 millioner mennesker i Syrien mangler stadig hjælp

Røde Kors i Danmark har allerede støttet SARC med 9 førstehjælpsklinikker i Syrien, og de har siden efteråret 2013 hjulpet mere end 66.000 syrere med førstehjælp, medicinsk og enklere kirurgisk behandling. Pengene gør SARC i stand til at udbygge klinikkerne, og nå flere områder i det krigsramte Syrien.

Pengene skal også gå til lægebehandling og sygetransport af de mange syriske flygtninge, der sidder i midlertidige teltlejre under kummerlige forhold i Libanon.

”Det er meget vigtigt, at vi bliver ved med at støtte de mest udsatte i Syrien. Særligt de mange internt fordrevne og de syriske flygtninge i nabolandene. Den humanitære situation er katastrofal, og den har aldrig været mere brutal. Der er fortsat 9 millioner syrere, som har brug for direkte hjælp,” siger katastrofechef Arne Vågen.

Giv din støtte til Syrien her