Danskerne har stadig mindre kontakt til flygtninge

Selvom vi modtager flere flygtninge, er vores kontakt med dem mindre end for 14 år siden, viser en befolkningsundersøgelse, som Voxmeter har lavet for Røde Kors. Humanitære folkemøder skal være med til at vende stemningen.Dkhum Brandingfelt
 
 

Hvornår har du sidst talt med en indvandrer eller en flygtning?

Syv ud af ti danskere har næsten ingen kontakt med flygtninge og indvandrere i dag (76,8 procent), og den dårlige nyhed er, at de fleste heller ikke ønsker at få det. I 2001 ønskede en tredjedel (35 procent) af os tættere kontakt, mens det i dag kun er hver femte (21,3 procent).

Det viser en ny befolkningsundersøgelse, som Voxmeter har foretaget for Røde Kors.

Befolkningsundersøgelsen viser, at det kun er hver femte dansker, der ønsker, at deres kommune skal modtage flere flygtninge (22, 4 procent), mens fire ud af ti i befolkningen ikke ønsker det (40,4 procent).

Se resultater for undersøgelsen her.

 

Alarmerende udvikling

I Røde Kors finder vi udviklingen alarmerende og vil forsøge at bryde den, så flere flygtninge bliver bedre integreret i vores samfund, påpeger generalsekretær Anders Ladekarl:

”De fleste mennesker bliver lidt bekymrede over for det, de ikke kender og får på den måde også mindre og mindre kontakt til flygtninge og indvandrere. Men det er tankevækkende, at tonen i indvandrerdebatten er blevet mere hård i takt med, at vi mødes mindre."

"Jeg mener, der har været alt for meget fokus på de negative konsekvenser af flygtningestrømmen. I Røde Kors vil vi gerne genskabe kontakten og samtalen med vores folkemøder her i foråret,” siger han med henvisning til de humanitære folkemøder.

Folkemøderne er et modsvar

Til de humanitære folkemøder, der bliver holdt fire steder i landet, vil vi have en løsningsfokuseret debat om, hvordan vi bedre kan hjælpe flygtninge, der kommer til Danmark. Det kan være med til at vende udviklingen.

Kurt Strand er ordstyrer, mens Lasse Rimmer vil give os noget at grine af og tænke over. Og så byder vi desuden på aftensmad inden folkemødet. Det bliver en aften, du ikke vil misse.

De humanitære folkemøder foregår i:

Sønderborg mandag den 23. februar kl. 19-22
Aarhus torsdag den 26. februar kl. 19-22
Aalborg onsdag den 4. marts kl. 19-22
Bornholm søndag den 8. marts kl. 13-16

Se programmet og tilmeld dig her.