Danske Røde Kors-delegater tager til Tyskland

Tysk Røde Kors opretter lige nu to flygtningecentre i den sydlige del af Tyskland. Røde Kors i Danmark sender otte delegater afsted for at hjælpe med opsætningen og driften af centrene.Delegater til Tyskland
 
 

Af Ditte Nørgaard Goor. Foto: Kathrine Garbers

To nødhjælpsarbejdere, to teknikere, to logistikere og to sygeplejersker er lige nu på vej til den sydtyske by München for at assistere Tysk Røde Kors i opsætningen af to flygtningecentre i Erdinger og Feldkirchen. Centrene bliver oprettet på grund af de mange flygtninge, der i den seneste tid har krydset grænsen til EU.

De to nødhjælpsarbejdere skal sørge for, at der laves procedurer for uddeling af for eksempel mad og anden nødhjælp, og de skal være med til at udføre uddelingerne. Teknikerne skal være med til at etablere og styre driften af centrene.

Derudover skal logistikerne hjælpe Tysk Røde Kors med at sørge for, at nødhjælpen blive transporteret korrekt frem til centrene.

Erfaring fra krig og katastrofer

Størstedelen af delegaterne har erfaring fra utallige missioner. Blandt andet har sygeplejerskerne været udsendt til områder, der er hærget af krig og konflikt. De skal sikre nødvendig lægehjælp til flygtningene. Og teknikerne, der har håndværksmæssig baggrund, har været med til at opsætte lejre i katastrofeområder.

Enkelte af dem har også betydelig erfaring fra de danske asylcentre.

Planen er, at delegaterne skal blive i Tyskland de næste 4-6 uger.