Danskerne samler 90 millioner ind, så intet barn skal sulte igen

Danmarksindsamlingen 2017 nåede at samle præcis 90.061.627 kroner ind, til fordel for bekæmpelse af sult blandt børn.Danmarksindsamling _2017_Intet Barn Må Sulte
 
 

På verdensplan lider millioner af børn af fejl- eller underernæring. Det er ikke dem, der fylder nyhedernes flade. Den stille sultkatastrofe går ofte ubemærket hen, og den syner ikke af meget i vores del af verden. I den altoverskyggende stilhed lever nogle af verdens børn under de mest udsatte forhold- ofte uden adgang til drikkevand og mad. De er overladt til sig selv – og kampen for at få noget at spise.

Da Danmarks Indsamling 2017 lørdag aften kulminerede i det store indsamlingsshow på DR1, fik verdens børn en stemme – fra de medvirkende værter, musikere og kendte i callcentret og ikke mindst fra de mange tusinde danskere, virksomheder og organisationer, som har engageret sig i og bidraget til indsamlingen. Da Mads Steffensen og Ulla Essendrop ved midnatstid takkede af fra Svejsehallerne på Refshaleøen, havde danskerne indsamlet mere end 90.061.627 kroner.

”Det er et enormt flot resultat, og 90.061.627 vil gøre en ubeskrivelig stor forskel for børn, der sulter i nogle af verdens fattigste lande. Igen i år har danskerne vist en enorm velvilje og et stort engagement – fra børnenes gode gerninger til skoler, institutioner og virksomheder, der alle har gjort en kæmpe indsats. Uden den enorme støtte fra befolkningen, ville vi ikke have samme mulighed for at hjælpe verdens mest udsatte, ” siger Anna Rørbæk, der er talsperson for Danmarks Indsamling og chef for kommunikation og public affairs hos BØRNEfonden.

Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR står bag Danmarks Indsamling, der i år støtter 12 konkrete projekter, som bekæmper sult blandt børn i nogle af verdens fattigste lande.

”DR har en tradition for at samle ind til mennesker i nød verden over. Vi gjorde det første gang til fordel for Ungarns-hjælpen i 1957, hvilket er præcis 60 år siden i år. Siden da er Danmarks Indsamling blevet en national begivenhed, hvor DR igennem en uge sætter fokus på de stille katastrofer i verdens udviklingslande i en blanding af journalistik, oplysning og underholdning. Danmarks Indsamling gør som enkeltstående indsamlingsprojekt en enorm forskel, og jeg er utrolig stolt over resultatet igen i år og danskernes massive opbakning til Danmarks Indsamling,” siger Anders Thomsen, redaktør for Danmarks Indsamling på DR.

De 12 deltagende organisationer bag Danmarks Indsamling er: ADRA Danmark, BØRNEfonden, CARE DANMARK, Dansk Flygtningehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, Oxfam IBIS, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, Red Barnet, Røde Kors, SOS Børnebyerne og UNICEF Danmark.

Desuden kan 10 pct. af det indsamlede beløb søges af mindre organisationer til langsigtede udviklingsprojekter, der lever op til indsamlingens kriterier og årets tema.

 

Kilde: danmarksindsamling.dk