Brug bolden og gør en forskel

Røde Kors og FDC PLUS lancerer Football Charity, der giver danske virksomheder mulighed for at spille fodbold og samtidig gøre en forskel for verdens udsatte.Brug Bolden Og Goer En Forskel Faerdig
 
 
29.10 2013 kl. 11:20 Af Jacob Nymann Jensen

Et nyt koncept har set dagens lys i et samarbejde mellem Røde Kors og den socialøkonomiske virksomhed FDC PLUS. Konceptet hedder Football Charity og giver som noget helt nyt danske virksomheder muligheden for at kombinere fodbold med velgørenhed.

Røde Kors og FDC PLUS arrangerer sammen en række firmafodboldstævner, hvor store som små virksomheder kan give deres medarbejdere en eftermiddag med fodbold og sjov i den gode sags tjeneste. 40 procent af overskuddet fra hvert stævne går til Røde Kors’ hjælpearbejde, mens 40 procent går til et lokalt CSR-projekt med fokus på børn og unge i udsatte boligområder. I skrivende stund er der fem firmafodboldstævner på programmet i København, Aarhus og Odense.

”Det er et fantastisk initiativ, der giver danske virksomheder mulighed for at gøre en forskel for udsatte mennesker samtidig med, at de får en sjov dag sammen. Det er et projekt, man kun kan støtte op om,” siger Malene Brandt, Corporate Relations og CSR manager hos Røde Kors.

Det skal være sjovt at vise samfundsansvar

En vigtig pointe ved konceptet Football Charity er, at det skal være sjovt. På stævnedagen spiller virksomhederne mod hinanden i en fælles turnering, hvor der er sørget for både attraktive præmier, underholdning og forfriskninger til 3. halvleg. Målet er, at det skal være sjovt at gøre en forskel.

”Det har fra starten været vores ambition at give de virksomheder, der vælger at gøre en forskel, en god dag i fodboldens tegn. Det skal være sjovt at vise samfundsansvar,” siger Karim Drif, partner i FDC PLUS.

Første stævne afholdes i København den 29. november. Virksomheder, der gerne vil give bolden op for et godt formål, kan tilmelde sig på www.footballcharity.dk. Her kan man også læse mere om stævnerne og konceptet Football Charity.